Přejít k hlavnímu obsahu

Rok 2023 nabídne hned tři nové agenty. Do které třídy zapadnou?

21. 2. 2023 | 09:18 VALORANT Update hry
Ne jeden, ne dva, ale hned tři nové charaktery plánují v letošním roce obohatit už tak poměrně široký výběr agentů VALORANTu. Tolik nových postav během takového období tady ještě nebylo, fanoušci se tedy mají na co těšit. Jakou budou plnit ve hře roli?
VALORANT agenti
VALORANT agenti
Zdroj: Riot Games

Plány na nový rok odhalil John Goscicki, producent postav pro VALORANT v Riotu. Nemluvil sice o blízké době, ale přislíbil, že do konce roku bude hra bohatší o tři nové agenty. Nejprve bude představen nový initiator a sentinel, ale o třídě posledního agenta, který v roce 2023 dorazí, nebylo prozrazeno nic. Bude to konečně další duelista? Nebo snad vznikne úplně nová třída? Jasné je, že agent je zatím v raném vývoji.

Goscicki prohlásil, že ne každá třída bude mít stejný počet agentů. To dává smysl s tempem, který Riot udržuje při jejich výrobě. „Jako vždy musíme udržovat dobrou rovnováhu rolí a herních stylů, ale protože jsme do hry přidali mnohem více agentů, nemusíme nutně mít dokonalou rovnováhu mezi všemi rolemi,“ řekl. Další agent, jenž má být přidán do hry, prý bude obsahovat nový způsob kontroly zákoutí a jak se dostávat do určitých lokací, prozradil ve videu Goscicki. To je však jediná stopa, kterou veřejnosti poskytl.

Nejnovější vydaný agent Harbor si mnoho fanoušků nezískal. V hodnocených hrách jej vidíme jen výjimečně, zato profíci využívají jeho potenciál na maximum. Nejvíce je to vidět na statistikách světového turnaje LOCK//IN, kde je po Astře nejhranějším controllerem. Budou mít podobný úspěch i další přírůstky?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.