Přejít k hlavnímu obsahu

Zabojuje česká reprezentace o medaile? Mistrovství světa míří do play-off fáze

22. 2. 2023 | 19:06 NHL Preview
Další ročník IIHF eWorld Championship se neobejde bez české účasti. Ke zkušenému reprezentantovi se tentokrát přidal nováček na mezinárodní scéně, který je však doma dobře známý. Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a Vojtěch „Krchy11“ Krcho společně vybojovali 1. místo ve skupině a čeká je play-off, kde Stachura obhajuje bronzovou medaili z loňského roku.
Krchy11 a Pepcastachurcik
Krchy11 a Pepcastachurcik
Zdroj: IIHF Gaming

Cesta českého národního týmu v NHL 23 začala v derby proti bratrům Slovákům, se kterými měli Češi největší problém z celé skupiny C. Vojtěch „Krchy11“ Krcho nestačil na Dennise „Maverick_28V“ Mjartana 2:5, ale Josef „Pepcastachurcik“ Stachura ubránil výhru 1:0 nad Sandrou „LadyBrunette“ Demitrovou.

Další zaváhání už ale naštěstí nepřišlo, na rozdíl od slovenského dua, které skončilo těsně pod čarou. Česká dvojice postupně v obou zápasech porazila zástupce Japonska, Německa i Polska, největší boj přinesl zápas s Německem. Oba čeští hráči porazili naše západní sousedy o gól a zajistili si výhru celé skupiny.

„Kvalita jde strašně nahoru, každý tým reprezentují opravdu skvělí gameři. S Německem jsme čekali, že to bude strašně těžké a budeme s nimi hrát o první místo ve skupině. Chtěli jsme postoupit hlavně z první příčky, což se nám podařilo,“ vyjádřil se Stachura pro Hokej.cz. „Určitě nám přidá na sebevědomí i to, že se Vojta dokázal otřepat po prohře se Slovenskem a já vyhrál všechny zápasy. S výkony jsem spokojený, přesto mohou být ještě lepší,“ doplnil.

Vyřazovací část šampionátu se týká jen osmi nejlepších týmů. České hráče čeká na cestě za obhajobou bronzu další loňské semifinalisty z Lotyšska. „Opravdu silný soupeř, ale rozhodně hratelnější než Finové. Musíme si vzít ponaučení z každého zápasu, který jsme absolvovali ve skupině, a věřím, že si zahrajeme o medaile,“ hodnotí Stachura čtvrtfinálový los. Boj o postup do semifinále proběhne v sobotu 25. února od 18 hodin.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.