Přejít k hlavnímu obsahu

Chystají SINNERS změnu? Loňská posila s týmem netrénovala

22. 2. 2023 | 20:01 Counter-Strike 2 Spekulace
SINNERS neprožívají ideální začátek sezóny, další selhání v kvalifikaci na Major bylo opět bolestivé. V HLTV žebříčku navíc klesli na nejnižší pozici od konce roku 2020. Komunita a netrpěliví příznivci už volají po změnách, o jedné možné se dnes vyrojila zajímavá spekulace.
Patrik „Zero“ Žúdel
Patrik „Zero“ Žúdel
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Patrik „Zero“ Žúdel se na domácí scénu vrátil po dlouhých sedmi letech. Odešel na vrcholu a vrátil se opět do lokální jedničky, se kterou vybojoval svůj druhý titul mistra České republiky a za rok 2022 byl po právu vyhlášen 6. nejlepším česko-slovenským CS:GO hráčem. Začátek nové sezóny mu však nevychází podle představ a hříšníci si dnes vyzkoušeli zajímavou alternativu. Někdejší účastník Majoru s týmem netrénoval.

Podle informací Twitter účtu @CzechSlovakCS nahradil slovenského hráče ve třech tréninkových zápasech jeho krajan z akademie, Patrik „outex“ Tomko. Ten si v minulosti zahrál za Dark Tigers, dres SINNERS Academy obléká a na šanci čeká od srpna. Doposud se k jakýmkoliv přesunům mezi A-týmem a akademií liberecké organizace ani neblížilo, tenhle krok je první svého druhu. I kdyby šlo jen o jednorázový pokus.

Situace může mít celou řadu vysvětlení, do jakéhokoliv vyjádření ze strany SINNERS či samotného hráče ale zůstane celá v mlze. Do hry mohly vstoupit osobní či zdravotní problémy, tým stejně tak může hledat různé nové impulzy pro návrat do vyšších sfér. Případný posun outexe do hlavní sestavy, i kdyby jen dočasný, by mohl být zajímavou variantou. K ničemu takovému ale třeba vůbec nedojde a jde o nevinný záskok.

Sezóna je teprve na začátku, ale Zero neprožívá individuálně vydařené období. Pokud ale hříšníci opravdu uvažují o změně, tak je skloňování outexe překvapivé. Připomíná to loňské testování Michala „FABULOUS“ Goreckého, který posléze zamířil do akademie. Z domácích hráčů by se z kalibru známých jmen nejvíce nabízel Robert „manguss“ Kasper, o nějž měli SINNERS loni zájem a který sedí na lavičce ENTERPRISE.

Trojnásobní čeští mistři se každopádně ve stejném dni, v jakém trénovali v jiném složení, představili v sedmém zápase ligy ESEA Advanced opět se Zerem. Outex totiž musel naskočit do akce se svou akademií.

Zásah do základní sestavy je často až tím posledním řešením problémů. Jenom hříšníci ale vědí, jak hluboko zakořeněné jsou. O situaci a náladě v týmu se rozpovídal ve svém vzkazu fanouškům CEO Moritz Straube.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.