Přejít k hlavnímu obsahu

Zero je hříšníkem. U AJTTa ani mangusse nám cena nedávala smysl, říká šéf SINNERS

15. 7. 2022 | 17:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
CS:GO sekce SINNERS už je opět kompletní. Tomáš „Tomkeejs“ Tomka se vrátil na trenérské křeslo, protože tábor hříšníků přivítal novou tvář. Patrik „Zero“ Žúdel má zkušenosti k nezaplacení a mohl by tým dovést tam, kde ještě nebyl a o čem nejvíce sní.
Patrik „Zero“ Žúdel míří do SINNERS
Patrik „Zero“ Žúdel míří do SINNERS
Zdroj: koláž PGL Esports / SINNERS Esports (s povolením)

Poslední týmy nebyly pro SINNERS jednoduché. Museli se popasovat s odchodem hlavní hvězdy, o podíl fragů na serveru se ale přičinili všichni a nešlo ani zdaleka o období hrůzy. „Po odchodu NEOFRAGA jsme museli jednat velmi rychle. Naštěstí jsme udělali dobré rozhodnutí a zkusili to s Tomkeejsem. Bylo to takové fun období, které za nás dobře dopadlo“ řekl k celé situaci Moritz „Askadar“ Straube, CEO organizace SINNERS.

Variant pro doplnění soupisky bylo několik. V cestě ale stály přestupové sumy, které od přesunu Davida „forsyy“ Bílého do SINNERS vylétly do astronomických výšin. Organizace potvrdila zákulisní spekulace, že variantou číslo jedna skutečně byl Filip „AJTT“ Dolenský z Entropiq Prague. Ve hře byl také Robert „manguss“ Kasper z ENTERPRISE. Z obou možných přestupů ale sešlo ze stejného důvodu. „AJTT nedopadl kvůli finančním neshodám s týmem Entropiq. Ani u mangusse nám cena nedávala smysl,“ zní v tiskové zprávě.

Nabízela by se varianta stát se mezinárodní sestavou, ta ale byla hodně rychle smetena ze stolu. „Chceme nadále posouvat CZ/SK scénu. Proto pro nás bylo tak důležité nemít importa. Máme tu talenty, které bychom chtěli uplatnit na mezinárodní scéně,“ řekl Straube. „Jednali jsme se třemi CZ/SK organizacemi, ale velmi rychle jsme pochopili, že to nevyjde kvůli nepochopitelné cenotvorbě druhých stran,“ vrátil se k jádru problému věci.

V takových případech ale vždy existuje zlatá střední cesta. Hříšníci zapátrali do zahraničí, kde by teoreticky připadal v úvahu příchod Martina „STYKO“ Styka i Patrika „Zero“ Žúdela. Druhý jmenovaný se skutečně SINNERS zabydlel v hlavě. „První jméno bylo samozřejmě Zero. Jde o hráče, který má zkušenosti s Majorem a je neuvěřitelně vyspělý jak ve hře, tak i mimo ni,“ uvedl Straube. Jak jednání dopadla, to už nyní všichni víme.

„Patrik je chytrý, obětavý a zkušený člověk, díky kterému se věřím dostaneme zpět do TOP30. Navíc je schopný hrát na všech pozicích, což v této chvíli nesmírně potřebujeme,“ dodal Askadar na adresu 23leté akvizice týmu. „S Patrikem jsme strávili dva fantastické roky. Je skvělý hráč, který posouval naši organizaci nejen na serveru. I v těžkých chvílích dokázal být pozitivní a byl důležitým pilířem pro naše mladé hráče,“ doplnil jej Julian z organizace GamerLegion. „Budeme Patrika nesmírně postrádat, přejeme mu do budoucna jen to nejlepší.“

Posílená sestava SINNERS:

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.