Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Zero posiluje SINNERS, slovenská hvězda se vrací na domácí scénu

15. 7. 2022 | 15:00 Counter-Strike 2 Přestup
SINNERS jsou opět kompletní. 27. května se česká jednička rozloučila se hvězdým Adamem „NEOFRAG“ Zouharem, na serveru jej následně zaskakoval Tomáš „tomkeejs“ Tomka. Po necelých dvou měsících v oslabení oznamují SINNERS příchod jednoho z nejslavnějších slovenských hráčů CS:GO. Patrik „Zero“ Žúdel je hříšníkem. Přestupová sága je u konce.
Patrik „Zero“ Žúdel míří do SINNERS
Patrik „Zero“ Žúdel míří do SINNERS
Zdroj: SINNERS Esports (s povolením)

Koncem května se upekl životní přestup největší české hvězdy současnosti a pro SINNERS nastala nová éra. Do jejího startu se rozhodli dohrát první polovinu sezóny s trenérem Tomášem „Tomkeejs“ Tomkou v roli hráče. „Po odchodu NEOFRAGA jsme museli jednat velmi rychle. Naštěstí jsme udělali dobré rozhodnutí a zkusili to s Tomkeejsem. Bylo to takové fun období, které za nás dobře dopadlo“ řekl Moritz Straube, CEO SINNERS.

Ještě před oznámením odchodu NEOFRAGa se na tréninkovém serveru ukázali s mladým střelcem Michal „FABULOUSSS“ Goreckim a spekulace jely scénou naplno. SINNERS měli velký zájem o Filipa „AJTT“ Dolenského z Entropiq Prague, skloňovalo se také jméno Roberta „manguss“ Kaspera z ENTERPRISE. Hráčské cenovky na česko-slovenském trhu ale vylétly do takových výšin, že dávalo smysl vyčkat do léta.

Začátkem července poprvé zaznělo jméno, které od první chvíle dávalo největší smysl. Patrik „Zero“ Žúdel má bohaté zkušenosti ze zahraničí, zahrál si na ELEAGUE Majoru a byl po dvou letech otevřen návratu domů. Všichni byli přesvědčeni, že právě on se stane novým hříšníkem a vůbec prvním slovenským hráčem CS:GO divize liberecké organizace. Víceméně už se čekalo jen na dohrání posledních turnajů, online i v Polsku.

V pátek ráno tým na svých sociálních sítích oficiálně ukončil „coachPEEK“ éru a bylo zřejmé, že představení nové posily je na spadnutí. „Mockrát děkujeme, že jsi zastoupil a pomohl, když jsme to potřebovali a už teď se nemůžeme dočkat, až tě zase uvidíme v trenérském křesle,“ znělo doslova. Nutno říci, že tým s náhradním pátým hráčem působil uvolněně a díky povedeným výsledkům se udržel v TOP 40 světového žebříčku.

Odpoledne nastal čas na to, na co všichni fanoušci SINNERS dlouhé týdny čekali. NEOFRAGův nástupce je konečně známý. Patrik „Zero“ Žúdel opouští GamerLegion a po nEophyte, Fraternitas, Inside Games a ENTERPRISE bude oblékat právě dres týmu z Liberce. S německou organizací se letos nejvýše dostal na 24. místo HLTV rankingu, se SINNERS bude mít ambice podobné. Jen by se i on rád vrátil na slavný Major.

S zkušeným hráčem se hezky rozloučil také Julian Miculcy, šéf organizace GamerLegion. „S Patrikem jsme strávili dva fantastické roky. Je skvělý hráč, který posouval naši organizaci nejen na serveru. I v těžkých chvílích dokázal být pozitivní a byl důležitým pilířem pro naše mladé hráče. Vystudováním informatiky během CS:GO kariéry jen potvrzuje jeho profesionalitu. Budeme Patrika nesmírně postrádat, přejeme mu do budoucna jen to nejlepší.“

Posílená sestava SINNERS:

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.