Přejít k hlavnímu obsahu

Konec vítězné šňůry. Sh1ro hrál proti G2 jako posedlý

24. 2. 2023 | 09:30 Counter-Strike 2 Reportáž
13 výher v řadě přineslo G2 Esports dva 2 světové tituly. Téhle jízdě je nyní konec, který však přišel v nejlepší možnou chvíli, kdy prohra nic neřeší. Cloud9 s nimi doslova zametli podlahu.
G2 Esports CS:GO tým
G2 Esports CS:GO tým
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

G2 Esports před půl rokem vyměnili dva hráče, ale hvězdná sestava se několik měsíců hledala. Zlom přišel až v prosinci. Na BLAST Premier World Final prohráli s FaZe Clanem, od té doby ale vyhráli 13 LAN zápasů po sobě a pozvedli dvě trofeje. Tehdejší porážka je nevyřadila, naopak nastartovala k velkým výkonům. Něco podobného očekávají fanoušci, když G2 nestačili ve skupinové fázi ESL Pro League na tým Cloud9.

Už v prvním kole se nečekaně zapotili proti o úroveň slabšímu celku Eternal Fire, kde svou neporazitelnou mapu Nuke ukončili až ve 30. kole. Jako by šlo jen o předzvěst následné porážky, která byla bolestivá. Třetí nejlepší hráč světa Dmitry „sh1ro“ Sokolov ukázal své umění a za dvě mapy nastřílel o 38 více killů, než nasbíral smrtí! Bilance 57-19 je za BO3 sérii opravdu neuvěřitelná – navíc proti nejlepšímu týmu světa.

Začátečnické štěstí úřaduje

Cloud9 jako první zvolili Vertigu, na kterém G2 vyhráli naposledy 7. října. Volba se to ukázala jako správná, protože se zcela podařilo eliminovat Nikolu „NiKo“ Kovače, jenž nasbíral pouze pět killů a jeho tým získal jen o jedno vyhrané kolo více. Následné Inferno, pro které si šla světová jednička, byla o něco vyrovnanější. Na rating 1.99 ale sh1ro navázal dalším carry výkonem a C9 ukončili sérii i vítěznou šňůru výhrou 16:12.

ESL Pro League pokračuje dalšími hracími dny, dnes od 19:30 budou G2 Esports bojovat proti MIBR. Nejdelší Tier 1 soutěž světa můžete až do 26. března sledovat u nás na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

ESL Pro League
ESL Pro League
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.