Přejít k hlavnímu obsahu

Začátečnické štěstí úřaduje! Mladík našel uvnitř bedny skin za 1 milion korun

24. 2. 2023 | 08:46 Counter-Strike 2 Zajímavost
Z nuly na sto, nebo spíše na milion. I tak by se dal nazvat příběh mladíka, který před pár dny zkusil své štěstí a otevřel velmi starou bednu. Odměnou mu bylo AK-47 | Case Hardened ve speciálním vzácném provedení s jizvou, jehož hodnota činí neuvěřitelný 1 milion korun.
AK-47 | Case Hardened
AK-47 | Case Hardened
Zdroj: Valve

Stáří některých skinů bude v letošním roce přesahovat 10 let. Není žádným tajemstvím, že právě takto staré skiny patří často k těm nejvzácnějším, a tedy i nejhodnotnějším. Příčinou stoupání cen těchto „OG skinů“ je především fakt, že bedny, ze kterých je možné tyto klenoty získat, již téměř samovolně nezískáte.

Jedinou možností, jak si kýženou bednu opatřit, je zakoupení na komunitním trhu nebo od obchodníků. Originální „CS:GO Weapon Case“ člověka v dnešní době vyjde na necelých 1 500 korun. Největším kamenem úrazu je ovšem stále fakt, že i po zakoupení bedny je zde obrovská pravděpodobnost otevření „levné cetky“.

Jen málokdo se do takovýchto experimentů pouští, což je ale případ mladíka, který se i přes varovné signály rozhodl zariskovat. A udělal dobře. Odměnou mu totiž bylo AK-47 | Case Hardened v provedení 661, které je na trhu jedním z nejžádanějších. Téměř celá horní polovina zbraně je pokrytá jasnou azurovou barvou.

Odvážlivec si díky velké porce štěstí přišel na skin v hodnotě přes 1 000 000 Kč. Štěstěna navíc nepotkala žádného vášnivého hráče, protože na Steam profilu mu svítí pouze necelých 500 odehraných hodin. Není tedy divu, že se klenot rozhodl rychle zpeněžit, protože už se nachází v arzenálu čínského sběratele.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.