Přejít k hlavnímu obsahu

Senzace! 94. nejlepší tým světa ovládl mezinárodní turnaj

24. 2. 2023 | 11:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Že jsou akademie pouze líhní talentů pro hlavní sestavy a nemůžou samy sbírat úspěchy? Ale kdepak. V minulosti vystrkovaly drápky MOUZ NXT nebo BIG Academy, velký úspěch se však podařil nyní vybojovat Spirit Academy. Mladíci si odnesou bezmála 500 tisíc korun.
Dmitry „S0tF1k“ Forostyanko
Dmitry „S0tF1k“ Forostyanko
Zdroj: HLTV.org

Champion of Champions Tour je nejdelším celosvětovým ekosystémem s největšími sumárními výhrami. Desítky online turnajů vyvrcholí v LAN prostředí, kde může široká konkurence vyzvat přední světové celky. Po ostatních regionech v únoru započalo i dění v západní Evropě, místní týmy ale přemohl tým z východu.

Spirit Academy začala svoji cestu prohrou nad EYEBALLERS. Ve swissu už ale její hráči nezaváhali, vyhráli šest map v řadě a vyřadili mimo jiné i účastníka RMR kvalifikace na BLAST.tv Paris Major, celek Into The Breach. Do play-off obdržely pozvánky ještě slavnější týmy, největším favoritem na titul byla německá sestava BIG.

Začátečnické štěstí úřaduje

Co se ale nestalo, Spirit Academy je hladce porazili 2:0 a 17. nejlepší tým světa vyřadili z turnaje. Hlavní hvězdou byl Danil „donk“ Kryshkovets, který je dalším AWP pokladem východní scény.

Spirit Academy následně porazila Falcons (#33), iNation (#34) a ve finále se postavila GamerLegion (#28). Po sérii dvanácti vyhraných map v řadě sice nad GL nezvládli první mapu, z prohry 3:16 se ovšem dokázali oklepat a sérii otočili. Akademie známé organizace tak navzdory všemu získala celou řadu cenných skalpů a je velkou inspirací, že i tým nižších pater může ovládnout mezinárodní turnaj. Třeba i pro české týmy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.