Přejít k hlavnímu obsahu

Česká jízda! Při svém debutu nastřílel 60 killů a protlačil Vitality do dalšího kola

24. 2. 2023 | 17:30 VALORANT Reportáž
O talentu, jímž disponuje devatenáctiletý Karel „Twisten“ Ašenbrener nebylo pochyb. Ovšem to, co ukázal divákům v úvodním zápase na největším turnaji historie Valorantu, byla nekompromisní záležitost. Nastřílel rovných 60 killů a řadí mezi nejlepší hráče celé soutěže.
Twisten v Sao Paulu řádí!
Twisten v Sao Paulu řádí!
Zdroj: VCT

Diváci ani experti neřadili Team Vitality mezi tier 1 sestavy. Ano, mají skvělé hráče, kterým by to mohlo klapnout. To si mnozí říkali. Ovšem až poté, co mančaft s českou hvězdou nastoupil na stage a byl vpuštěn na první mapu úvodní BO3 série proti Global Esports, si svět konečně mohl udělat přesný obrázek. 

Pozornost diváků si vysloužil především jeden hráč. Twisten si totiž do Brazílie přivezl naprosto famózní formu. Od začátku do konce byl tahounem, kterého jeho tým potřeboval. ¨Duelistou, který dělá přesně to, co má. A ještě lépe. Ať už měl v ruce jakoukoliv zbraň, soupeři byli v tom největším nebezpečí.

První mapa byla zakončena rychle 13:4 ve prospěch včeliček, přičemž Twisten stihl nastřílet 23 killů. Na Pearlu nakonec evropský celek rivalovi podlehl 9:13, což vedlo k rozhodující nově přidané mapě Lotus. Český hráč nebyl jediný, komu padal kill za killem, ale na konci klání se mu nikdo nemohl rovnat. Vitality rázně 13:6 odeslali Global Esports zpět do Asie a s úsměvem na tváři čekají na dalšího soupeře.

Příští protivník je ale naprosto odlišného kalibru. Jihoamerická sestava Leviatán si stihla udělat pověst nejsilnějšího týmu, co se tréninkových zápasu týče. Ve svém prvním utkání smetla japonské hráče ze ZETA DIVISION a proti Vitality nastoupí jako favorit. Překvapí opět Twisten a spol? To se dozvíme v sobotu od 21 hodin na Twitchi!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.