Přejít k hlavnímu obsahu

Česká hvězda opět zářila. Na postup do čtvrtfinále to ale nestačilo

26. 2. 2023 | 15:49 VALORANT Reportáž
Byl to boj dlouhý a emocionální, nakonec se ale Team Vitality s turnajem loučí. Soupeř dostál své pověsti, ale i tak muže být Twisten na sebe a svůj tým pyšný. Rozhodně se na ně nyní pohlíží jako na sestavu elitní světové úrovně. Nyní celek čeká měsíc příprav na evropský turnaj.
Karel 'Twisten' Ašenbrener
Karel 'Twisten' Ašenbrener
Zdroj: VCT

I když Vitality svůj úvodní zápas vyhráli, diváci jim moc šancí proti Leviatánu nedávali. Jihoamerický celek neztratil map v oficiálních zápasech, a podle několika zdrojů ani ve tréninkových scrimech. Sami si jako první mapu zvolili Haven a očekával se hladký průběh zápasu.

Jiné ambice měl ale Karel „Twisten“ Ašenbrener. Tentokrát svůj talent ukázal v ještě rozsáhlejším měřítku a stihl nastřílet přes 20 killů ještě před výměnou stran.

Následně se však hráči Leviatán probudili. Francisco „kiNgg“ Aravena a Fabian „Shyy“ Usnayo se stali hrdiny svého regionu a dotáhli klání do prodloužení, které po po několika kolech úspěšně zakončili 16:14.

Krutá rána pro evropské borce, kteří byli jen krůček od zisku první mapy. Psychika v tomto případě hrála velkou roli, Leviatán byl od té doby na koni.

Pearl byl v podstatě v režii jednoho hráče. Tentokrát to bohužel nebyl Twisten, který před startem druhé mapy okupoval naprostý vrchol žebříčku produktivity celého turnaje, ale Vicente „Tacolilla“ Compagnon, kterému chybělo malinko k překonání hranice 500 ACS. Neuvěřitelný výkon spojený podporou domácího publika byla Vitality příliš a 3:13 byla konečná.

I tak se pohled na tuto sestavu v očích mnoha změnil. Rozhodně je vidět, že na tier 1 scénu patří a mají co ukázat. V Brazílii sice končí, ale mají nyní měsíc na přípravu na domácí evropskou soutěž VCT.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.