Přejít k hlavnímu obsahu

Příběhy FIFA finále: Slávistický triumvirát i návrat hvězdy

26. 2. 2023 | 11:08 EA SPORTS FC 24 Příběh
V pořadí třetí zastávka letošního ročníku MČR FIFA powered by Hyundai je na spadnutí. V neděli 26. února se ve Vodafone PLAYzone Areně utká osmička nejlepších, jež vykrystalizovala ze tří otevřených kvalifikací. Dosáhne na úspěch jeden ze tří slávistických borců? Nebo se na svého triumfu konečně dočká Lukáš „T9Laky“ Pour?
Brněnská zastávka MČR FIFA powered by Hyundai
Brněnská zastávka MČR FIFA powered by Hyundai
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Hvězda Sparty doufá v úspěch

Jan „Emerickson“ Krupička zatím neprožívá ideální ročník FIFA. V dosavadním průběhu MČR FIFA powered by Hyundai se ani na jednom z turnajů neumístil v top 8. Třetí zastávka jeho nelichotivou bilanci utnula. Pro eFotbalistu roku 2021 je ale cíl ještě výš.

V rozhovoru pro PLAYzone si oblíbený streamer dal jasný úkol. „Minimum bude top 4 z pohledu bodů do celkové MČR tabulky,“ komentoval Emerickson své ambice. „Samozřejmě bych se chtěl podívat do finále,“ dodal.

Pro jedinou sparťanskou naději v turnaji to bude náročná cesta. Hned v prvním kole narazí na Adama „Adulackk“ Hodinu. Mladý borec oblékající sešívaný dres se na obou předchozích zastávkách dostal mezi elitní osmičku. V Praze se bude chtít konečně probojovat do semifinále. V něm bude na vítěze derby čekat lepší z dvojice Matejs/CptKubajz.

Kvalifikaci ovládla Plzeň

Dosáhne Slavia na vrchol?

Co se umístění v top 8 týče, nemá Slavia esports na MČR FIFA powered by Hyundai konkurenci. Mladá dvojice Adam „Adulackk“ Hodina a Josef „Peposlav“ Uxa, jež v minulosti oblékala dres Jablonce, se na obou předchozích zastávkách ukázala v dobrém světle, Jakub „CptKubajz“ Pudil se dokonce na online turnaji probojoval až do finále.

Triumf ale Slavii chybí. Čtyřikrát čtvrtfinále, jednou finále. Bez vítězství. V Praze bude mít červená a bílá jedinečnou šanci na zvrat. Tři zástupci v nejlepší osmičce, to je perfektní předpoklad pro úspěch.

Ani jeden z jmenovaných nemá v prvním kole jednoduchého soupeře. Peposlav si to rozdá s Mrkyym, Adulackk se postaví v již zmiňovaném derby Emericksonovi. Jako poslední se ukáže CptKubajz proti Matejsovi.

Hráč přišel o tým za miliony

Utne T9Laky čekání?

V kvalifikaci byl neomylný. Dvakrát nastoupil Lukáš „T9Laky“ Pour do otevřených bojů před pražskou zastávkou, v obou případech nezaváhal a porazil všechny soupeře. Do Prahy přijede plzeňský hráč jako největší favorit.

O kvalitách nejúspěšnějšího domácího hráče nemůže být pochyb. Na úvodních dvou zastávkách MČR FIFA powered by Hyundai se ale jen jednou umístil na medailových pozicích, ani jednou nedosáhl na metu nejvyšší. T9Laky pomýšlí vždy na zlato, „neúspěšnou“ bilanci může v neděli změnit.

Případný triumf by vystřelil Lukáše Poura na druhou příčku průběžného pořadí MČR FIFA powered by Hyundai.

Turnaj můžete sledovat živě v neděli 26. února od 13:00 na Twitch kanále PLAYzone. Fanoušci si mohou užít atmosféru soutěže také přímo ve Vodafone PLAYzone Areně.

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).