Přejít k hlavnímu obsahu

CptKubajz v překvapivém finále porazil Pana_Pecu. Peposlav bere bronz

26. 2. 2023 | 19:45 EA SPORTS FC 24 Reportáž
V pořadí třetí zastávka letošního ročníku MČR FIFA powered by Hyundai je minulostí. Ve Vodafone PLAYzone Areně bojovala osmička nejlepších, jež vykrystalizovala ze tří otevřených kvalifikací. Šampionem se stal Jakub „CptKubajz“ Pudil, jenž ve finále porazil Petra „Pan_Peca“ Straku.
Top 3 nedělního turnaje
Top 3 nedělního turnaje
Zdroj: PLAYzone

T9Laky - Pan_Peca 4:5 (1:2, 3:3pp)

Zápas mezi prvním a posledním nasazeným přinesl první veliké překvapení. Teplický outsider Petr „Pan_Peca“ Straka se proti plzeňskému Lukáši „T9Laky“ Pourovi předvedl ve veliké formě.

První branku série sice vstřelil favorit, následně ale přebral otěže zápasu Pan_Peca a ještě v úvodním zápase se dostal do vedení. Gólman v plzeňském dresu nezvládl dvě střely na zadní tyč a do druhého utkání šel teplický borec ve vedení.

I přes spornou penaltu nakonec Pan_Peca dotáhl zápas do prodloužení a následně do penalt. Teplice nakonec zvládli infarktový penaltový rozstřel a první překvapení je na světě.

Peposlav - Mrkyy 5:4 (1:2, 4:2pp)

Ani druhému favoritovi se finále třetí zastávky MČR FIFA powered by Hyundai nepodařilo. Zápas dvou mladých talentů zvládl lépe slávistický Josef „Peposlav“ Uxa.

Další vyrovnané utkání tentokrát začal lépe favorit. Reprezentant Sampi Mrkyy dlouhou dobu vedl, Peposlav musel dotahovat až ve druhém utkání BO2.

Stejně jako úvodní čtvrtfinále, i druhý zápas byl po 180 minutách nerozhodný. V prodloužení se lépe dařilo Slavii a Sampi tak nebudou mít v semifinále zastoupení.

Emerickson - Adulackk 5:3 (2:2, 3:1)

Do třetice ohromně vyrovnaný zápas. Pražské derby mezi Emericksonem a Adulackkem potvrdilo dnešní trend parádních dramat.

Dlouho bylo utkání vyrovnané. Hráči se tahali o vedení, v nervózním finiši ale nakonec Emerickson zvítězil. Jako jediný sparťan tak drží svůj manč. t ve hře.

Pro slávistického Adulackka jde o třetí umístění v top 8, ani jednou se mu však nepodařilo postoupil do druhého kola.

Příběhy FIFA finále

Matejs - CptKubajz 1:2 (0:1, 1:1pp)

I poslední čtvrtfinále rozhodovala každá branka, oproti ostatním zápasům ale padalo výrazně méně branek. Oba hráči sázeli především na zajištěnou obranu.

Na konci druhého zápasu dostal reprezentant Entropiqu červenou kartu a dostal se pod tlak. Celé prodloužení ale Matejs ustál a dostal se až do penalt.

V nich se ale i tak dařilo lépe CptKubajzovi. Ten tak vyřadil dalšího favorita.

Peposlav - Pan_Peca 4:6 (2:3, 2:3)

Pohádka Petra „Pan_Peca“ Straky pokračuje. Teplický hráč, jenž nastupoval do top 8 jako největší outsider, se dostal do finále.

V úvodním utkání se ještě Peposlav držel na rozdíl jedné branky, druhý zápas ale teplický oblíbenec rozjel parádní gólostroj. Po chvíli vyhrával už 6:2.

Ani závěrečný tlak slávistickému reprezentantovi nestačil. Pan_Peca ve finále třetí zastávky vyzve CptKubajze.

Emerickson - CptKubajz 5:6 (3:2, 2:4pp)

Další derby pro Emericksona. Po Peposlavovi se sparťan postavil CptKubajzovi. Utkání znovu bez favorita a na průběhu zápasu byla vyrovnanost obou borců vidět.

Spousta neproměněných šancí na obou stranách, i tak ale diváci viděli celkem 10 gólů. Emerickson byl v prodloužení druhého utkání dvě minuty od postupu do finále. Jenže přímý volný kop s porcí štěstí pro Kubajze poslal sérii do penalt.

V té už byl úspěšnější hráč oblékající dres Slavie a stal se druhým finalistou.

Emerickson
Emerickson
: PLAYzone

Peposlav - Emerickson 8:4 (3:1, 5:3)

Zápas o třetí místo přinesl v pořadí třetí derby pražských „S“. Emerickson si k velkému úspěchu zopakoval utkání proti Slavii i do třetice. A s turnajem se bude loučit s negativním win ratem.

Na Emericksonovi se podepsala nešťastná prohra ze semifinále a dobře hrající Peposlav svého soupeře přehrával. Slavie bere bronz, na Spartu zbývá nepopulární brambora.

Pan_Peca - CptKubajz 6:7 (4:4, 2:3)

Dvojice nejníže nasazených borců se střetla v překvapivém finále třetí zastávky MČR FIFA powered by Hyundai. Teplický Pan_Peca vyzval CptKubajze v boji o zlato.

Start do zápasu měl lepší hráč v dresu Teplic. Slávistický reprezentant ale rychle vyrovnal a po zbytek série byl tím, kdo udával tempo.

Rozhodovat ale i tak muselo až samotné prodloužení. V tom jednou brankou pojistil svůj triumf CptKubajz a stal se vítězem pražské zastávky.

Systém MČR FIFA powered by Hyundai

Celkově se odehrají čtyři jednodenní zastávky MČR FIFA powered by Hyundai - dvě online a dvě offline. Vrcholem sezony bude dvoudenní offline finále v Praze. Před každým turnajem budou tři otevřené kvalifikace. Během nich budou hráči sbírat kvalifikační body. Top 8 nejlépe bodujících borců postoupí do hlavní soutěže.

Na všech čtyřech jednodenních zastávkách se budou rozdávat MČR body. Podle nich se určí osm hráčů, kteří získají místo na MČR FIFA powered by Hyundai Finále v Praze.

Prize pool offline turnaje:

  • 1. místo - 25 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč
MČR FIFA powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).