Přejít k hlavnímu obsahu

Senzace! Oblíbený streamer uspěl v kvalifikaci a s týmem se utká o postup na Major

27. 2. 2023 | 09:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Major je největším turnajem světa CS:GO, jehož kvalifikace probíhají ve všech světových regionech. Ty nejmenší často přinášejí velká překvapení, jedno takové se o víkendu odehrálo na cestě do Mongolska. Na RMR pro asijsko-pacifický region totiž postoupil tým streamera Nikoly „Lobanjica“ Mijomanoviće! Sestava Twisted Minds uspěla v regionu Blízkého východu.
Lobanjica a jeho tým Twisted Minds
Lobanjica a jeho tým Twisted Minds
Zdroj: @LobanjicaCS

Nikola „Lobanjica“ Mijomanović se proslavil především díky evropské FPL, kde patří mezi nejoblíbenější postavy. Není profesionálním hráčem, ale mezi profíky se pravidelně ukazuje. Tentokrát se však s partou kamarádů odhodlal uspět i na týmové scéně, potřetí se s týmem POGGERZ zapojil do kvalifikace na nadcházející Major – a do třetice konečně uspěl. O uplynulém víkendu je tak čekala její uzavřená část.

Souboj o miliony

Černohorce v sestavě doplňuje neméně známý Shuaib „D0cC“ Ahmad a tři hráči původem ze Sýrie. Díky této majoritě se mohli zúčastnit kvalifikace pro Blízký východ a Afriku. Hráče z jiných regionů však využila většina účastníků osmičlenného turnaje, největší pozornost byla ale upřena právě na Lobanjicu a spol.

Největším favoritem byli Invictus International, kteří si postup vybojovali jako první. Ve finále WB totiž vyhráli 2:0 nad Twisted Minds, což je celek, pod jehož křídla před turnajem POGGERZ zamířili. Známé tváře ovšem dokázaly využít druhou šanci a triumfem nad Ooredoo Thunders si zajistily letenky do Mongolska. Streamer Lobanjica vše streamoval ze svého pohledu, což dalo úspěchu nahlédnout pod pokličku.

Krásný příběh má před sebou poslední fázi. RMR pro region Asia-Pacific se uskuteční 4. až 8. dubna v Ulaanbaataru. Na uzavřenou kvalifikaci se Twisted Minds alias POGGERZ sešli v Abú Dhabí, tentokrát čeká partu kamarádů ještě větší výlet. Konkurencí jim v boji o dva sloty na vrcholném turnaji světa CS:GO budou zástupci Mongolska, Austrálie a Číny. Budou za outsidery, kteří se ale nevzdají. Dočkají se zlaté tečky?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.