Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující přestup na spadnutí! Český trenér má posílit slavnou organizaci

1. 3. 2023 | 08:36 League of Legends Spekulace
Fnatic údajně našli svého nového trenéra. Tým převezme podle LEC Wooloo po neúspěšném zimním splitu český trenér Tomáš „Nightshare“ Kněžínek. 28letý kouč strávil poslední dva roky u americké organizace Immortals, Fnatic by pro něj byli prvním zahraničním angažmá na evropském kontinentu.
Tomáš "Nightshare" Kněžínek
Tomáš "Nightshare" Kněžínek
Zdroj: PLAYzone/Fnatic (s povolením)

Česká stopa se podle informací známého informátora LEC Wooloo zdvojnásobí. Jednu z nejúspěšnějších organizací v historii evropského League of Legends by měl posílit Tomáš „Nightshare“ Kněžínek.

Trenér, jenž vychoval většinu tuzemských borců hrajících v LEC, se vrací do Evropy. Poslední dvě sezóny působil v týmu Immortals, nejdříve jako hlava akademie, následně jako kouč hlavního celku. Po neúspěšném roce 2022, kdy skončil Nightshare s týmem na 9. a 10. místě, se cesty trenéra s organizací rozdělily.

Třináct proher a dost

Tomáše Kněžínka rozhodně nečeká jednoduchý úkol. Fnatic za sebou mají nejhorší split v historii organizace. Deváté místo znamenalo po třech týdnech konec a historicky první neúčast v play-off.

Fanoušci organizaci nevěří, nepřítelem číslo jedna je manažer Dardo. Získat si důvěru fanoušků nebude jednoduché, Nightshare před sebou má pořádný kus práce.

Pokud se Kněžínek skutečně připojí k Fnatic, potká se po pěti letech v jednom týmu s Markem „Humanoid“ Brázdou, jehož trénoval v eSubě.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).