Přejít k hlavnímu obsahu

Třináct proher v řadě a dost! Čech ve španělské lize konečně vyhrál

28. 2. 2023 | 15:05 League of Legends Reportáž
Čtrnáctý pokus byl tím úspěšným. Jakub „Dreedy“ Viceník čekal na letošní úvodní triumf až do sedmého kola nejvyšší španělské soutěže v League of Legends. Guasones se v čele s českým toplanerem dočkali, když v pondělí přehráli BISONS ECLUB. „Jsme nejlepší tým v historii ligy,“ vtipkoval Dreedy po premiérové výhře.
Jakub "Dreedy" Viceník
Jakub "Dreedy" Viceník
Zdroj: LVP (se souhlasem)

Pro Viceníka je současná situace neznámou. Čech má za sebou dvě úspěšné sezóny v LVP SL, hned ve svém prvním splitu dosáhl s UCAM Esports Club úplného vrcholu, na který následně navázal druhým místem.

Po parádním debutovém roce přestoupil Dreedy do Barça eSports. Esportová odnož slavného katalánského klubu mířila na nejvyšší příčky. Jaro se ještě vydařilo, třetí místo nebylo propadákem. Tím byla až šestá příčka v létě, po kterém se Dreedy s Barcelonou rozloučil.

Start do nového angažmá se nevydařil. Úvodních šest hracích týdnů se Guasones trápili, ze třinácti utkání nevyhráli jediné. Štěstí přinesla až čtrnáctá hra jarního splitu 2023. Z českého souboje mezi Dreedym a Adamem „Random“ Greplem vyšel lépe první zmiňovaný. 

První prohrané finále

Na play-off už Guasones nedosáhnou. Teoretická naděje na vylepšení současné desáté příčky existuje, na top 6 to ale 100% stačit nebude. V základní části LVP SL zbývá odehrát čtyři zápasy, přičemž Guasones na šesté místo ztrácí sedm výher.

Dalším dvěma Čechům ve španělské lize se daří lépe. Jan „Sajator“ Zídek v dresu Barcelony momentálně okupuje třetí příčku, Adam „Random“ Grepl je s BISONS jen o jedno místo za svým kolegou. Play-off by ani jednomu z borců utéci nemělo.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).