Přejít k hlavnímu obsahu

GLORE ovládli turnaj od G2 a díky tomu vyzvou nejlepší ženský tým Evropy

28. 2. 2023 | 17:29 League of Legends Preview
Česká organizace GLORE řádí ve druhé nejvyšší české soutěži. Vedle toho ale hledá příležitosti i za hranicemi. Její hráči vzali útokem Community Showdown od G2 Esports, který dokázali ovládnout a zahrají si proti sestavě G2 Hel. Podaří se českému celku porazit ženskou pětici?
G2 Hel
G2 Hel
Zdroj: G2 Esports

League of Legends vydání G2 Community Showdownu přilákalo týmy ze všech koutů Evropy. Do pokročilých kol se podařilo kvalifikovat i týmu GLORE, který fanoušci Mastercard Hitpoint Challengers dobře znají. Ve druhé nejvyšší domácí soutěži totiž po osmi zápasech vévodí tabulce a útočí na postup mezi elitu.

GLORE v semifinále turnaje od G2 Esports porazili tým Hybrid a postoupili do finále proti THUNDR Esports. Utržili first blood i druhý kill, začátek nevypadal vůbec dobře. Soupeř z druhé nejvyšší regionální ligy pro Severní Evropu však začal riskovat a těsně mu nevyšlo několik situací po sobě. Jako důvod příliš agresivní hry se ukázala skutečnost, že jejich zápas v NLC měl začít dříve, než se očekávalo. GLORE si počínali znamenitě, ale soupeř jim to nakonec ulehčil. V době, kdy již český celek vévodil, museli Švédové finále vzdát.

Ambiciózní sestava dokázali navázat na parádní výkony z druhé domácí divize a opanovali celý Showdown. Odměnou jim je možnost v úterý od 20:00 vyzvat ženskou sekci G2 Hel, což jsou listopadové královny největšího ženského evropského turnaje Rising Stars. Pro hráče půjde nejen o netradiční zážitek, ale také o možnost se ukázat zahraničnímu publiku. MVP na straně GLORE si navíc odnese věcnou odměnu od G2.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.