Přejít k hlavnímu obsahu

Je tohle největší změna dalšího patche? Šampion se dočká obřího buffu

1. 3. 2023 | 12:40 League of Legends Update hry
Nejdříve to vypadalo jako nevinná změna chystaná v dalším patchi League of Legends. Jenže na druhý pohled je vidět, jak veliký buff Rumble dostane. Jeho Electric Harpoon (E) bude téměř náhražkou Void Staff. Na nejvyšším ranku bude ignorovat obří porci Magic Resistu.
Rumble dostane veliký buff
Rumble dostane veliký buff
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Nepatří mezi nejoblíbenější šampiony, rozhodně ale není jedním ze slaboučkých champů, kteří potřebují veliké buffy. I tak se Rumble jednoho takového dočká.

Electric Harpoon (E) bude nyní redukovat mnohem víc Magic Resistu. Momentálně přijde šampion trefený Rumblovým E 10% MR, při danger zone 15%. Čísla se po celou hru nemění.

Kompletní změna mety?

To by mělo být od patche 13.5 jinak. Nově se bude s každým vylepšením E redukce Magic Resistu nepřátel zvyšovat a bude od počátku větší. Z 10% se stává 12/14/16/18/20%. Rozdíl v danger zone je ještě citelnější (15% -> 24/28/32/36/40%).

Efekt nižšího Magic Resistu se navíc stackuje, na nejvyšším levelu tak může několik sekund redukovat MR až o 80%.

Podle hráčů však není popisovaná změna v realitě tolik výrazná. Na PBE jsou procenta nižší (12-20% po 18-30%). Takový buff by více odpovídal současným změnám v League of Legends, pravdu ale ukáže až následující patch.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).