Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba představuje CS:GO sekci. Cílem je pokusit se o postup na MČR, říká ředitel týmu

1. 3. 2023 | 18:56 Counter-Strike 2 Přestup
Neoficiální zprávy jsou konečně potvrzeny. Esuba se po rozpuštění profesionálního CS:GO týmu bude opírat o mladíky, jejichž ambice budou sice nižší, ale o to zapálenější. Do nové pětice se přesune trio z původních Youngsters, které již na začátku roku doplnily dvě nové tváře.
eSuba CS:GO tým pro rok 2023
eSuba CS:GO tým pro rok 2023
Zdroj: eSuba

Projekt eSuba Youngsters vznikl v roce 2021. Nejznámějším plodem jeho práce byl přesun do A-týmu, a následný prodej Lukáše „sAvana1“ Lintnera do Sampi.Tipsport. Ostatní mladíci se v sestavě protočili, jako jediný setrval 28letý kapitán Jiří „KOZLIK“ Kozel. Z loňské sestavy ale v eSubě pokračuje také někdejší hráč BRUTE Ondřej „Crazyy“ Švec spolu s Petrem „iNte_“ Sehnalem, který je druhým nejstarším členem týmu.

Od ledna pak zmíněným triem střílí Dominik „DOCKSTAR“ Putirka, hráč se zkušenostmi z několika sezón Tipsport COOL ligy, a doposud objevený talent Pavel „hackshooter“ Jelínek. Ten se světu ukázal především díky grindu FACEITu, kde má skoro 3500 odehraných zápasů a disponuje 23. největším ratingem z českých hráčů. Společně tým působí v lize ESEA Intermediate, kde má skóre 9-4 a play-off jej zřejmě nemine.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

„Již v minulém vyjádření jsme avizovali, že budeme chtít jít tento rok naprosto odlišnou cestou,“ vyjádřil se Alexandr Ambróz z vedení organizace. „Priorita pro nás bude mít kvalitní scouting a v daleko větší míře spolupracovat s mladými hráči, kteří ještě nemají tým a tolik zkušeností z profesionální scény. Tato soupiska nám dává solidní základ pro další kroky, které budou v nadcházejících týdnech následovat,“ okomentoval nový směr.

„Cílem bude mimo jiné hlavně udržet sloty v nejvyšších domácích ligách a pokusit se o postup na MČR. V týmu aktuálně panuje neskutečná dravost a já pevně věřím, že se kluci budou na serveru prát o každý bod do tabulky,“ hovoří o cílech. „Postupně během první poloviny roku představíme naše další plány a aktivity, které by nám měly zajistit udržitelný rozvoj a možnost si vždy sáhnout do vlastních zdrojů,“ uzavřel Team Director své vyjádření.

Sestava eSuby pro rok 2023:

 Česká republika Jiří „KOZLIK“ Kozel
 Česká republika Ondřej „Crazyy“ Švec
 Česká republika Petr „iNte_“ Sehnal
 Česká republika Dominik „DOCKSTAR“ Putirka
 Česká republika Pavel „hackshooter“ Jelínek

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.