Přejít k hlavnímu obsahu

Dostával jsem náhodné panické záchvaty uprostřed noci, říká dánská hvězda po návratu

2. 3. 2023 | 18:24 Counter-Strike 2 Zajímavost
Noční můra, tak by se nejlépe daly popsat poslední dva roky dánské superhvězdy. Nicolai „dev1ce“ Reedtz se totiž v talkshow HLTV Confirmed vůbec poprvé od svého návratu rozhodl promluvit o problémech, které jej dlouhodobě sužovaly. Brek, zvracení a panické záchvat jej provázely téměř celý poslední rok, avšak díky pomoci odborníků se dle jeho slov cítí opět dobře.
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Zdroj: Astralis

Přesně jeden celý rok trvala pauza Nicolaie „dev1ce“ Reedtze. 27leý Dán se totiž z osobních důvodů rozhodl koncem roku 2021 opustit startovní pětku Ninjas in Pyjamas. Zpočátku se zdálo, že se bude jednat o krátkou pauzu, po které se dev1ce vrátí v plné síle zpátky do zápasového kolotoče. Opak byl ale pravdou.

Jeho přestávka se nakonec výrazně protáhla a bez oficiálních informací jsme v jejím průběhu mohli slýchat jen zvěsti o tom, proč tomu tak je. Jeden z nejlepších hráčů historie na tom dlouhodobě nebyl psychicky dobře. Neustálé cestování, stěhování, ale také kritika a osobní problémy měly velký dopad na dev1covo mentální zdraví. O svých problémech poprvé veřejně promluvil prostřednictvím pořadu HLTV Confirmed.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

„Téměř celý rok jsem měl uprostřed noci náhodné panické záchvaty,“ uvádí device ve své zpovědi. Dánský navrátilec dále zmiňuje už dřívější problémy se zažíváním a nekontrolovatelné zvracení: „Před finálovým zápasem na IEM Sydney jsem celou noc brečel a zvracel. Všichni moji spoluhráči mi říkali, abych ten den nehrál.“

Čtyřnásobný šampion Majoru se v talkshow rovněž vyjádřil k cestě, která ho dokázala vrátit zpátky na nohy. „Nejtěžším krokem pro zlepšení mentálního zdraví bylo uvědomění si toho, že s vámi něco není v pořádku.“ říká dev1ce a dodává: „Důležitým bodem při mé léčbě bylo vyhýbání se sociálním sítím.“ Svého přestupu do Ninjas in Pyjamas však nelituje a myslí si, že se jednalo o správný krok a kdyby mohl, tak by jej nebral zpět.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.