Přejít k hlavnímu obsahu

Vykroč na svou profesionální cestu. VALORANT Premier chystá spuštění beta verze

4. 3. 2023 | 13:58 VALORANT Gaming
Do populární střílečky zamíří speciální herní režim pro milovníky vypjatých týmových bojů. Jako znají hráči z League of Legends Clash turnaje, tak nyní přichází VALORANT se svým turnajovým pojetím s názvem Premier. I tady se bude hrát o mnohem více. Nový herní režim bude jakýmsi kariérním startem pro všechno, kdo by se rád probojoval až mezi profíky.
VALORANT Premier
VALORANT Premier
Zdroj: Riot Games

VALORANT Premier usnadní přechod mezi kompetitivním režimem a profesionální scénou. V budoucnu to bude v podstatě jediná cesta, jak se dostat do sfér VCT okruhu. Zapojení se je přitom jednoduché. Stačí založit tým pěti hráčů a vyrazit do boje. Na týdenní bázi se budou odehrávat zápasy na různých mapách a dobré výsledky vám zajistí vstupenku do play-off. Pak už si stačí jen prodírat si cestu nahoru.

„Už žádné otevřené kvalifikace, vaše cesta k profesionální kariéře začíná ve hře,“ prozradil Leo Faria. „A pokud si povedete skvěle, můžete zkusit i Challengers,“ doplnil šéf VALORANT Esports. Takhle snadno to můžete dotáhnout až mezi vaše idoly. Časový plán, kdy skončí otevřený systém kvalifikací pro ligy VCT Challengers, sice prozrazen nebyl, ale podle toho, kdy režim zahájí beta testování, to nebude v dohledné době.

Riot už nový režim otestoval na brazilských serverech a chystá se jej rozšířit do celého světa. Na beta verzi se podle herního ředitele pro VALORANT můžeme těšit již tento rok, ve třetím aktu šesté epizody. Podobně se zařídil i prvotní titul Riotu, League of Legends měl také na začátku svého životního cyklu podobný systém, přičemž nejlepší týmy z žebříčku se kvalifikovaly do druhé ligy, odkud mohly postupovat výše.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.