Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdná sestava na obzoru? Česko-švédská pětice ovládla 1. kvalifikaci MČR sezóny

5. 3. 2023 | 09:04 Counter-Strike 2 Reportáž
Zůstali na ocet, ale nevzdávají se. Marek „Kinzo“ Bílek, Lukáš „Levi“ Bouřa a Jan „HONES“ Urválek se spojili se švédským duem a ovládli první otevřenou kvalifikaci Tipsport CS:GO Praha. Na papíře hodně zajímavá sestava se tak objeví v konkurenci SINNERS nebo Sampi.Tipsport.
WolfY & kreaz
WolfY & kreaz
Zdroj: HLTV.org

Úvodní kvalifikační turnaj letošní MČR sezóny přilákal 42 týmů. Všichni svoji cestu započaly skupinovou fází, kde se mohly ukázat i amatérské týmy všech dovednostních úrovní. Do play-off ale prošla pouze šestnáctka nejlepších. Ze známých jmen vypadl pouze Imperishable Clan, třináctka EPLAYER Rankingu.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Dařilo se naopak celé řadě akademií, jenom jedna to ale dotáhla do semifinále. Mladíci ze SINNERS naložili Entropiq Future 16:2, ale následně vypadli s GLORE, kteří již skolili DNE Thunders nebo Sampi NEXT.

Ve spodní polovině pavouka došlo už ve čtvrtfinále na těžký duel BRUTE vs. UNiTY, jenž dopadl lépe pro novou profesionální organizaci. Ta ale nestačila na mix s názvem Blasteri a do finále to nedotáhla.

BlasteriGLORE
 Česká republika Kinzo
 Česká republika Levi
 Česká republika HONES
 Švédsko kreaz
 Švédsko WolfY
 Česká republika luke (host)
 Česká republika Tomyo
 Slovensko heikkoL
 Česká republika dE3X
 Slovensko BESTCH
 Česká republika Muttenzi
 Slovensko PATR7KK (host)

O postup se tak utkaly dva týmy z různých dvou světů. Nová sestava GLORE vyzvala mix, v němž se zkušený český trojlístek spojil s dvojicí hvězdných Švédů, kteří aktuálně nemají mezinárodní angažmá.

Úvod do BO3 série lépe vyšel GLORE, jenž lépe zvládli prodloužení na Mirage a ujali se vedení. Na Overpassu ale Blasteri srovnali a šlo se na Inferno. Také to bylo opravdu těsné, Blasteri to ale zvládli a postupují.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.