Přejít k hlavnímu obsahu

128 tick, lepší matchmaking a mnoho dalšího. Counter-Strike 2 vyjde do měsíce!

6. 3. 2023 | 17:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Poslední zdroje hovoří jasně. Nástupce CS:GO ponese název Counter-Strike 2 a jeho beta verze spatří světlo světa nejpozději 1. dubna. S nejnovějšími informacemi přispěchal Richard Lewis, jeden z nejvíce renomovaných žurnalistů na scéně. Co dalšího jeho zdroj blízký vývoji prozradil?
Counter-Strike
Counter-Strike
Zdroj: Valve

Nový díl série Counter-Strike je skutečně za rohem, tentokrát by nemělo jít o planý poplach. Před několika dny se v nejnovějších driverech NVIDIA objevil nový herní profil Counter-Strike 2 se dvěma spustitelnými soubory csgos2.exe a cs2.exe a vydání první verze je dle nejnovějších zdrojů otázkou maximálně několika týdnů. CS:GO je i přes minimální údržbu a novinky nejhranější v historii, ale budoucnost je ještě zářivější.

Světoznámý žurnalista Richard Lewis na základě svých zdrojů potvrdil, že pokračování krále FPS her je v produkci už nějakou dobu. Na vývoj přitom dohlíží vývojáři minulých dílů, což je zřejmě jeden z důvodů, proč se některé problémy poslední dobou v CS:GO neřešily. Counter-Strike 2 je absolutní prioritou. Hra by měla nejpozději 1. dubna vyjít se svou beta verzí, která by se postupně měla odladit na úroveň, již hráči očekávají.

Hra dle očekávání poběží na Source 2 enginu, což bude znamenat vyšší nároky, ale současně se Valve vždy snažilo o to, aby jeho tituly byly dostupné naprosto všem, nezávisle na tom, za kolik jste váš stroj postavili.

V novém dílu série Counter-Strike se dočkáme i 128tickových serverů, jak potvrdily Lewisovy zdroje. Ty by měly být připraveny již při vydání první bety. Stejně tak se hráči mohou těšit na vylepšený matchmaking systém, díky čemuž by se měla eliminovat nutnost používat služby třetích stran pro lepší herní zážitek.

Největší nejasnosti se točí kolem přesunu dění z CS:GO (nemluvě o skinech). Ve hře je dočasná společná existence obou dílů, jako se stalo při přechodu Doty 2 na Source 2 engine s verzí jménem Dota 2 Reborn, která se po vyladění sloučila s původní hrou. Existovat ale mohou i bok po boku, aby si hráč mohl vybrat.

Klíčová bude podpora esportu a načasování jejího přesunu, které by se mělo točit kolem Majorů. Druhý letošní ještě neznáme a vydání Counter-Strike 2 může důvodem, že třeba ani nebude. Na profesionální hráče se však myslí, protože vybraná skupinka testovala CS2 přímo v Seattlu, stejně jako před 12 lety CS:GO.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Jak chystaná velká změna ovlivní esportovou sezónu? To se ukáže během roku i v Tipsport CS:GO MČR, záležet bude jen na načasování celého procesu. Zapojit se ale do nejbližších kvalifikací můžeš s týmem i ty!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.