Přejít k hlavnímu obsahu

Běžte si zkusit reálnou týmovou hru místo hraní na FACEITu, láká leckr na MČR kvalifikace

6. 3. 2023 | 10:21 Counter-Strike 2 Rozhovor
Sám za sebou má stovky turnajů a otevřených kvalifikací. Za poslední roky nahrál Michal „leckr“ Kadlíček opravdu pořádnou porci oficiálních zápasů. Spousta z nich pak byla v rámci PLAYzone či MČR turnajů, které si sám IGL ENTERPRISE parádně užíval. „Nejradši vzpomínám na tehdejší ONS turnaje, kde se bojovalo o MČR body,“ říká kapitán předního domácího celku. Jak zve hráče na nadcházející otevřené kvalifikace Tipsport CS:GO Praha?
Leckr s Blogg1sem na MČR
Leckr s Blogg1sem na MČR
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Vzpomínáš si na svou první otevřenou kvalifikaci, do které jsi nastoupil? Na kterou například vzpomínáš nejraději?

Na úplně první asi ne, ale nejradši vzpomínám na tehdejší ONS turnaje, kde se bojovalo o MČR body. Většinou to ty top 4 týmy nehrály, protože měly dostatek bodů z LAN turnajů, ale my začátečníci jsme se prali o každý bod. Nejvíc vzpomínám asi na moji první výhru ONS měsíčního finále, kde jsme tehdy vyhráli 5000 Kč na tým a já si připadal jak milionář.

Jak jsi dříve vnímal open kvalifikace? Šel sis někdy jen tak zahrát, nebo to byl vždy správný tryhard?

Šel jsem vždy nabrat zkušenosti. Neřešil jsem, jak to dopadne, ale chtěl jsem se ukázat jako hráč a zkusit potrápit ty lepší týmy a postupem času se dostat na jejich úroveň.

Často se hráči nezúčastní kvalifikací, protože se bojí výprasku. Co bys jim poradil? Co si mohou vzít ze zápasů, které jsou jednostranné a třeba po prvním zápase ukončí cestu turnajem?

Někdy se zadaří, někdy ne. I my v týmu, když jdeme hrát open EU kvalifikaci tak někdy vyletíme v prvním kole, když chytneme dobrý soupeře. Tohle se stává a stávat se bude. Nejdůležitější je se zúčastnit a sbírat zkušenosti. I když neuděláte nejlepší výsledek, tak se ukážete mezi hráči, a to je někdy mnohem cennější. 

Zapoj se do druhé kvalifikace

Souhlasíš s tím, že i podobné turnaje mohou být pro hráče ohromně přínosné, ať už hrají na výsledek, nebo jen pro zábavu?

Ano, můžou. Je to super zkušenost a něco jiného než jen střílet jeden FACEIT za druhým. Tady teprve poznáte ten rozdíl mezi týmovou hrou a FACEITem.

Určitě se ti někdy stalo, že jsi ještě jako neznámý hráč narazil v otevřené kvalifikaci na hvězdu. Byl jsi za podobné zkušenosti rád? Chtěl sis zahrát proti známým tvářím?

Já jsem vždy chtěl chytnout ten nejlepší tým (v mé době Alza.eXtatus s frozenem, nebo eSuba) a snažit se je porazit, byla to výzva, a i když jsme dostali, tak jsem hned šel přemýšlet, co bylo špatně a jak je můžeme do příště překvapit.

Nemáš nějakou vzpomínku spojenou právě se zápasem proti borcům z předních týmů?

Není to přímo z online prostředí, ale mám vzpomínku z LAN turnaje UniCon 2017, kde jsme tehdy v neznámé sestavě společně s blogg1sem v týmu panoramix dokázali otočit zápas z 2:13 proti tehdejším silným Majestic Lions a poté i porazit jedny z favoritů Inside Games na Mirage, kde jsem clutchnul 1v1čku proti někomu z IG a myslel jsem, že z toho všeho adrenalinu mě klepne. (směje se) Nakonec jsme skončili třetí s výhrou 250€ a byl jsem znovu milionářem. Tenhle turnaj mě a bloggiho dostal mezi scénu a začalo si nás všímat víc lidí.

Jak nyní nahlížíš na otevřené kvalifikace, když jsi právě v roli té hvězdy?

Super příležitost pro mladé kluky a týmy na CZ/SK. Otevřené kvalifikace naštěstí už nemusíme hrát tady v Česku, ale v EU to hrajeme na týdenní bázi. Je to prostě hard grind, ale ten pocit, když se vám to podaří, je pak k nezaplacení.

Nejčastější FACEIT level

Mohou hráči něčím podobné týmy jako ENTERPRISE překvapit a případně se postarat o pořádné překvapení? Existuje něco, co obecně lepší týmy nemají rádi a může je zaskočit?

Asi aim. Většinou jsme překvapení, když nastoupíme proti nějakému neznámému týmu a hráčům a někdo nás tam začne zabíjet takovým způsobem, jak nás ničí FaZe. V tu chvíli se nám to jméno ostane pod kůži a nenápadně alespoň já sleduji, jak se ten daný hráč posouvá dál.

Sám jsi nedávno komentoval vypadnutí z RMR kvalifikace, kdy jsi narážel na podezřelou hru jednoho z protivníků. Stává se něco podobného často?

Je to hodně častý problém, protože v CSku ten anticheat nefunguje, jak má, a jsem si skoro jistý, že jsem hrál i proti několika lidem, co zrovna nehráli nejférovější hru a možná jim tam nějaký ten program pomáhal. Ale nesmí nás to vykolejit, protože s tím nemůžeme nic udělat, maximálně po zápase požádat o pomoc adminů. Ale dokázat, že nějaký tým podváděl, je strašně těžký (viz příklad Akuma). 

Co bys vzkázal hráčům, kteří si třeba nejsou jistí, zda se mají přihlásit na kvalifikaci MČR? Čím bys je pozval?

Běžte si zkusit reálnou týmovou hru místo hraní FACEITu. Jsem si skoro jistý, že některé z vás to bude bavit o mnoho víc, než jen běhání za -25 elo na Mirage.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).