Přejít k hlavnímu obsahu

Mladá krev jde kupředu. SINNERS Academy ovládla 2. kvalifikaci Tipsport CS:GO Praha

6. 3. 2023 | 11:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Nedělní kvalifikace na první velký turnaj sezóny přilákala 34 týmů. Ve skupinové fázi nikdo nezaváhal, ale chléb se začal lámat až ve vyřazovací části. Největší favorit ani napodruhé neuspěl, dařilo se akademiím, ale stejně se do finále dostal jeden mix. Ten ale proti SINNERS AC neuspěl a známe dalšího postupujícího. Třetí šanci mají týmy opět v sobotu 11. března.
SINNERS Academy
SINNERS Academy
Zdroj: SINNERS

První kvalifikaci ovládl nový tým Blasteri, v jehož řadách se Lukáš „Levi“ Bouřa, Jan „HONES“ Urválek a Marek „kinzo“ Bílek spojili se švédským duem Rasmus „kreaz“ Johansson, Adam „WolfY“ Andersson. Zkušení hráči z bývalých TOP 20 týmů světa si ve spolupráci s českým trojlístkem ve finále poradili s GLORE.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Tentokrát se žádní cizinci o postup neucházeli. V horní polovině pavouka řádila SINNERS Academy, která za tři vyřazovací zápasy ztratila dohromady pouhých 9 bodů a i s hostem Petrem „naturaL“ Turčanem hladce dokráčela do finále. Favoritem spodní části byli UNiTY, jenž ale selhali proti Sampi NEXT a skončili už ve čtvrtfinále. S nimi si však poradil mix narychlo, v jehož čele se nachází Tamer „Shinkyy“ Ghariba.

Finálová bitva o další postupové místo začala mapou Inferno. Akademie SINNERS byla za CT stranu dominantní a ve druhé polovině dotáhla vedení k výhře 16:6. Narychlo chtěli srovnat na Overpassu a zápas byl podstatně vyrovnanější. V průběhu ale SIN AC zařadili vyšší rychlostní stupeň a poměrem 16:12 zpečetili postup. Vzniká tak paradoxní situace, kdy se uzavřené kvalifikace zúčastní jak hlavní tým, tak akademie.

Kvalifikační cyklus pokračuje o příštím víkendu, kdy dva další turnaje doplní složení uzavřené části.

Harmonogram první zastávky Tipsport CS:GO Praha
DatumCo se odehrává
Sobota 4. března 13:001. otevřená kvalifikace
Neděle  5. března 13:002. otevřená kvalifikace
Sobota 11.  března 13:003. otevřená kvalifikace
Neděle 12.  března 13:004. otevřená kvalifikace
Pátek 17. – 19. březnaUzavřená kvalifikace
Pátek 24. – 26. březnaSkupinová fáze
Pátek 7. – 9. dubnaOffline play-off
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.