Přejít k hlavnímu obsahu

Bitva o 18 milionů korun má za sebou skupinu B. Dánové dominují, Slovák postupuje

6. 3. 2023 | 11:57 Counter-Strike 2 Reportáž
Polovina základní části ESL Pro League je u konce, play-off zná po tomhle víkendu další čtyři účastníky. Ve finále pavouka vítězů si to o přímou místenku do čtvrtfinále rozdali Heroic a MOUZ, všichni ostatní naopak bojovali o samotný postup. Největší zklamání panuje u BIG.
René „TeSeS“ Madsen
René „TeSeS“ Madsen
Zdroj: ESL Counter-Strike

David „frozen“ Čerňanský má výtečnou formu, kterou si přenesl i do posledního zápasu skupiny B. Casper „cadiaN“ Møller a jeho parťáci však byli k nezastavení a po mapách 16:12, 16:14 si Dánové z Heroic zajistili postup do čtvrtfinále. MOUZ ale v play-off chybět nebudou, jen začnou cestu za titulem o kolo dříve.

Za postupem do vyřazovací části dokráčela také FURIA. Brazilci po prohře nad MOUZ na třech mapách porazili Movistar Riders i BIG a zahrají si o světový primát. Všechny ostatní naopak čekala Last Chance Stage o čtvrtý postupový slot. Jako první se rozloučili Imperial, proti kterým řádil Håkon „hallzerk“ Fjærli.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Norský démon ve svém představení pokračoval i v dalším zápase proti BIG, tady už ale Complexity za postupem nedotáhl. Světovou desítku tak v play-off neuvidíme. V rozhodujícím souboji se BIG postavili Movistar Riders, kteří po období půstu konečně uspěli a po výhře 2:1 nad německým celkem byli plní emocí.

Aktuálně známe polovinu účastníků vyřazovacích bojů, dvě skupiny jsou však stále před námi. Tento týden bude ve znamení „céčka“, kde se vedle favorizovaných FaZe, týmů Vitality a NIP nachází také OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem. Dotáhne to česká hvězda do play-off? Sledujte od středy na našem Twitchi.

Postupující do čtvrtfinále
 Rusko Cloud9 Dánsko Heroic
 World TBA World TBA
Postupující do 2. kola play-off
 Rusko Outsiders Evropa MOUZ
 World TBA World TBA
Postupující do 1. kola play-off
 Evropa G2 Esports Evropa fnatic
 Brazílie FURIA Španělsko Movistar Riders
 World TBA World TBA
 World TBA World TBA
ESL Pro League
ESL Pro League
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.