Přejít k hlavnímu obsahu

Desítky tisíc na charitu. Česká hvězda na brazilské soutěži pomáhala

6. 3. 2023 | 16:31 VALORANT Příběh
Největší turnaj v historii Valorantu je minulostí a Karel „Twisten“ Ašenbrener počítá. Před soutěží slíbil český borec dar na charitu, jenž se odvíjí o počtu zabití se zbraní Shorty. „Za každý kill na VCT LOCK//IN dám 25 euro na charitu,“ napsal Twisten na Twitter. Konečná částka činí přes 30 tisíc korun.
Karel "Twisten" Ašenbrener
Karel "Twisten" Ašenbrener
Zdroj: Lance Skundrich/Riot Games (s povolením)

Karel „Twisten“ Ašenbrener patřil na brazilském turnaji VCT LOCK//IN mezi největší hvězdy. Především díky českému hráči bojovali Vitality o postup mezi nejlepší světovou osmičku a trápili ve formě hrající Leviatán.

Twisten si získal porci nových fanoušků nejen díky svým výkonům, ale i díky své štědrosti. 25 euro za každý kill se Shorty, tak zněl slib střelce v barvách Vitality.

Zbraň Shorty se ve Valorantu využívá jen zřídka, na turnajích pak ještě méně. Má obrovsky malý dosah a zároveň jde o nejlevnější dostupnou zbraň (stojí 150 kreditů).

Twisten promluvil o problémech

I tak byla na největším světovém turnaji podle Uwais „spvce“ Farooqa hned v 58 případech úspěšná. Karel „Twisten“ Ašenbrener tak na charitu daruje přes 34 tisíc korun.

Nejpoctivějším týmem se Shorty byli DRX, samotný Byung-chul „BuZz“ Yu pak soupeře poslal s netradiční zbraní sedmkrát. V porovnání s předchozími světovými turnaji byla Shorty mnohem populárnější. Podle informací Captaincow stála v Kodani za 18 killy, v Istanbulu za 22.

Štítky: Valorant, Twisten
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).