Přejít k hlavnímu obsahu

Chceš být českým reprezentantem v Dotě 2? Zapoj se do kvalifikace na MS!

18. 3. 2023 | 08:18 Dota 2 Turnaj
Již patnáctý ročník světového klání národních týmů přichází! IESF World Championship se letos uskuteční v rumunských Jasech, šanci kvalifikovat se mají i čeští hráči. Jak na to?
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
Zdroj: PLAYzone

Česká esportová asociace vyšle na mistrovství Evropy reprezentace ve třech titulech. CS:GO je pod taktovkou Štěpána Macha, zatímco ve hrách Dota 2 a eFootball se uskuteční veřejné kvalifikace. Jejich vítězové postoupí na vrcholný reprezentační turnaj starého kontinentu. Ve hře je postup na světový šampionát, kde se bude hrát o více než 100 000 dolarů. Neváhej a zapoj se do kvalifikačního cyklu i ty!

Pro účast v kvalifikacích o šanci obléknout český národní dres doporučujeme se registrovat na esport.cz.

IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
Foto: PLAYzone

Kvalifikační cyklus v oblíbené MOBA hře se skládá ze dvou otevřených turnajů. Ty se odehrají formou Single Elimination pavouka, zúčastnit se může každý. Stačí jen mít české občanství a před regionálním kolem být starší 16 let. První BO1 kvalifikace se odehraje 15. března, druhá je na programu o tři dny později.

Dva nejlepší týmy z každé kvalifikace postoupí do národního finále, kde si to celá čtveřice již v BO3 formátu rozdá o postupový slot na mistrovství Evropy. O národní dresy se bude hrát ve středu 22. března, vybrané semifinále a finále budeme vysílat na Twitch kanále PLAYzoneCZ, kde můžete podpořit své favority.

Harmonogram národní kvalifikace v Dotě 2
DatumTurnaj
Středa 15. března od 18:001. otevřená kvalifikace
Sobota 18. března od 18:002. otevřená kvalifikace
Středa 22. března od 18:00Národní finále
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
Foto: PLAYzone
Štítky: IESF, DotA 2
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!