Přejít k hlavnímu obsahu

Ve 22 letech už je legendou. Gucci vypráví příběh francouzské CS:GO hvězdy

9. 3. 2023 | 08:27 Counter-Strike 2 Video
Gucci si do druhého dílu GG Legends pozvali Mathieu „ZywOo“ Herbauta, dvojnásobného nejlepšího hráče světa. 22letý hráč dal v mini-dokumentu nahlédnout za oponu a vypráví mimo jiné o nevěře svého otce, po níž se s matkou odstěhoval k babičce, kde začal hrát naplno.

Mathieu „ZywOo“ Herbaut se prvních turnajů zúčastnil už jako třináctiletý, kdy se snažil dostat na Major do Katovic. Aktivně se však na scéně objevuje od druhé poloviny roku 2016, kdy například vybojoval bronz v ESL Major League Winter. První vyhranou offline akcí byly Pasino Gaming Days 2017, krátce na to se dostal do FACEIT Pro League a umění zázračného dítě začala obdivovat nejen Francie, ale i celá Evropa.

Jeho prvním velkým týmem byl v 16 letech against All authority. V té době už byl šampionem FPL a čekalo se, kdy přijde ještě zvučnější nabídka. Matka mladého hráče si ale přála, aby dokončil školu, než se naplno ponoří do kariéry profesionálního hráče, což nastalo v roce 2018. Nabídek měl mnoho, nakonec zamířil do týmu Vitality. Na světový kolotoč si okamžitě zvykl a hned o rok později byl vyhlášen nejlepším hráčem světa, kdy jako nováček překonal i Oleksandra „s1mple“ Kostylieva, největšího soupeře následujících let.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

DH Open Atlanta, cs_summit 4, ECS 7 Finals nebo EPICENTER. To je výčet prvních titulů francouzského ostrostřelce, který vlétl na Tier 1 scénu jako hurikán a nebral si servítky se slavnější konkurencí. Od debutu v říjnu 2018 nezažil až do roku 2021 žádný event, kde by měl červený rating. BLAST Premier Spring Showdown je také dodnes jediným svého druhu pro dvakrát nejlepšího a dvakrát druhého nejlepšího hráče světa.

ZywOo má po čtyřech a půl letech na nejvyšší úrovni ve sbírce mnoho úspěchů a trofejí a je jen málo míst, kde se mu nedaří. Jedním z nich jsou Katovice, kde letos konečně prolomil bránu play-off, a tím druhým samotné Majory. Nejcennější triumf mu ve sbírce chybí a zatím k němu nebyl ani vůbec blízko. Z pěti účastí to s Vitality nejdále dotáhl do čtvrtfinále, jako tahoun se na více nezmohl. Jestli ale má někdy přepsat historii, tak je to letos. Major se koná doma v Paříži a fanoušci poženou svého miláčka za slavnou trofejí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.