Přejít k hlavnímu obsahu

Královny se vrací na CS:GO scénu. G2 Esports vítají už třetí ženskou sestavu

8. 3. 2023 | 09:41 Counter-Strike 2 Přestup
Julia „juliano“ Kiran a Zainab „zAAz“ Turkie jsou zpátky. Před rokem a půl přešly na VALORANT, po řadě úspěchů v CS:GO dobyly i konkurenční FPS titul, a nyní se vrací zpět na místo činu. Nemění přitom ani dres, naopak pod křídly G2 Esports utvářejí další světovou ženskou sestavu.
G2 Oya
G2 Oya
Zdroj: G2 Esports

Historie ženského esportu v Counter-Strike: Global Offensive nezná úspěšnější a oblíbenější duo. Švédky Julia „juliano“ Kiran a Zainab „zAAz“ Turkie se ale v roce 2021 nechaly zvábit Valorantem, kde v loňském roce vyhrály vše, co jen šlo. Chuť se vrátit ale byla silnější. Spolu s nimi se vrací do hry Anastasiya „kr4sylya“ Khlobystina, která se od jejich dočasného konce na scéně hledala a čekala na moment, jako je tento.

Mnohonásobné světové šampionky si do sestavy přizvaly dvě mladé hráčky z Ukrajiny. S Oleksandrou „manka“ Kruspe a Aleksandrou „kyossa“ Tychanskou se zúčastnily otevřené kvalifikace do nové sezóny ESL Impact, kde pod názvem WeRunThisPlace v semifinále porazily tým s českou hráčkou Ljudmilou „Miley“ Mikitovou. O návratu královen se začalo okamžitě spekulovat a nyní je vše oficiálně potvrzené.

Od loňského roku zažívá ženské CS:GO velký boom, proto dává návrat švédského dua smysl. Konkurence je však silnější, než kdy předtím. Skoro až nutností tak bylo spojení s přední organizací, mezi nimiž je G2 Esports v současnosti jednou z nejlákavějších adres. Evropská divize ESL Impact startuje dnes večer, bohužel G2 OYA nemají ve skupině žádnou slovenskou ani českou hráčku. Dokáží postoupit na světové finále?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.