Přejít k hlavnímu obsahu

Zemětřesení ještě před prvním domácím turnajem? UNiTY hoří a hledají hasiče

8. 3. 2023 | 11:22 Counter-Strike 2 Spekulace
UNiTY esports je nový profesionální subjekt ze Slovenska, pod jehož křídla zamířily týmy DGG Esports a CS:GO sekce Dark Tigers. Ta po neúspěšném roce vyměnila jediného hráče a obavy z vyšších ambicí se naplnily poměrně rychle. Zásah do sestavy zřejmě přijde ještě před prvním velkým turnajem domácí sezóny – aby se na něj ale UNiTY vůbec dokázali kvalifikovat.
Zamíří Lukáš „Levi“ Bouřa do UNiTY?
Zamíří Lukáš „Levi“ Bouřa do UNiTY?
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UNiTY se v polovině února stali dalším profesionálním týmem na domácí CS:GO scéně. Do loňské sestavy ale přišel pouze Lukáš „luko“ Hrabčík a čekalo se, jestli samotné profesionální zázemí tým posune k lepším zítřkům. Vloni totiž nepostoupili na jediný MČR turnaj a nevedlo se jim ani v ostatních klíčových soutěžích. Odpověď však přijde ještě dříve, než mohl kdo čekat, už po dvou kvalifikacích se plánují hráčské změny.

Teprve 1. března se k týmu oficiálně připojil trenér Jozef „d0di“ Kiss a už nyní má před sebou možnost si vyladit sestavu podle svého gusta. UNiTY sice v ESEA Main odvrátili sestup, ačkoliv cílili na návrat do vyšší ligy, ale největší vykřičník přišel v kvalifikacích na Tipsport CS:GO Praha, kde jako největší favorit dvakrát vypadli. Bolestivá byla zejména porážka 6:16 nad Sampi NEXT, která může být pro někoho tou poslední.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Portál Sazka Esport informoval o možném zájmu o Lukáše „Levi“ Bouřu, který potvrdily i naše zdroje. 22letý střelec zůstal posledním volným hráčem bývalé eSuby a jedná se o jednoho z nejlákavějších free agentů na trhu. Do uzavřené kvalifikace na první velký turnaj domácí sezóny se však kvalifikoval s mixem Blasteri, takže má rozehraných více scénářů. Pro UNiTY je jednou z variant, jenom u něj to ale skončit nemusí.

Vedení organizace dalo šanci původní sestavě Dark Tigers, ale nyní chce reagovat na nepovedený začátek roku. Dle našich informací tým zkouší více hráčů, na uhašení požáru jeden hasič stačí nemusí. Členové sestavy jsou se situací srozuměni, ale na boj o angažmá může být už pozdě. Nástřel možných posil poznáme o víkendu, kdy proběhnou zbývající kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha. UNiTY zde potřebují uspět.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.