Přejít k hlavnímu obsahu

Přijdeme kvůli Source 2 o skiny v CS:GO? Hráči panikaří a prodávají

8. 3. 2023 | 20:12 Counter-Strike 2 Spekulace
Šílenství kolem potenciálního vydání Source 2 v CS:GO pokračuje a ještě se stupňuje. Každým dnem by měla podle posledních informací přijít očekávaná beta verze. Jedna z mnoha otázek hráčů se týká skinů. Zůstanou v jejich inventáři, nebo s novým Sourcem zmizí? Jasnou odpověď neznáme. Tu pravděpodobnou však ano.
CS:GO skiny
CS:GO skiny
Zdroj: Valve (s povolením)

Někdo prodává, někdo nakupuje. Každý přistupuje k nejnovějším leakům ohledně Source 2 po svém. Novinky se pochopitelně promítnuly i do situace na komunitním trhu a platformách třetí strany.

Strach o peníze investované do skinů cloumá nejedním traderem, ale i běžným hráčem. Vidina toho, jak cenné předměty mizí z inventáře, nenaplňuje nikoho štěstím. Pochopitelně. Dost možná jsou ale veškeré starosti zbytečné.

Zapoj se do kvalifikace

Hlavním důvodem jsou peníze. A to pořádný balík. Pro Valve jsou skiny ohromně výdělečným byznysem, díky kterému do banku přistály desítky až stovky miliard korun. Nedávalo by smysl, kdyby se společnost stojící za populární střílečkou připravila o tak obří přísun financí.

Skiny jsou zlatým dolem. Pro hru, jež každým týdnem roste a získává si čím dál víc hráčů, jsou herní předměty k nezaplacení. A společnost Valve si je toho vědoma. 

CS:GO si zároveň dost pravděpodobně vezme příklad z Dota 2. Také MOBA od Valve přecházela v roce 2015 na nový Source engine. A hráči o skiny nepřišli. Lze předpokládat, že se bude proces opakovat.

Další indicii odhalil v kódu nejnovějšího Dota 2 updatu Aquarius, jeden z nejaktivnějších leakerů kolem Source 2. „Žádné nové hry. Vaše skiny jsou v bezpečí a budou fungovat i v Source 2,“ uklidňuje komunitu.

O své skiny se rozhodně nemusíš bát v následující kvalifikaci Tipsport CS:GO Praha I, která proběhne v sobotu 11. března a zúčastnit se jí můžeš i ty! Registrace jsou v plném proudu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).