Přejít k hlavnímu obsahu

Zmatky ohledně ukončení sezóny konečně vysvětleny. Kdy se tedy dočkáme té nové?

9. 3. 2023 | 15:42 Fortnite Update hry
Datum vydání Fortnite kapitoly 4 sezóny 2 způsobilo v posledních dnech doslova chaos. Poté, co společnost Epic Games plánovala přerušit aktuální sezónu o dva dny dříve, zdánlivě změnila názor i datum. Jak k situaci došlo?
Poslední okamžiky kapitoly 4, sezóny 2
Poslední okamžiky kapitoly 4, sezóny 2
Zdroj: Epic Games

8. března 2023. Takové bylo oficiálně stanovené datum konce současné sezóny Fortnite. Není ovšem příliš přesné. Obvykle, když Epic Games učiní podobné prohlášení, zmiňuje přesný čas a datum. Tentokrát se však zdá, že vývojáři zapomněli a čas nezmínili. Aby toho nebylo málo, poté, co Epic Games objasnili, že hra poběží ještě celý den 8. března 2023, tak stále nezmínil čas ukončení. 

Vzhledem k tomu, že hru paří gameři z celého světa, je mezi regiony obrovský časový rozdíl. Odlišný čas tak může způsobit, že jedno časové pásmo bude o den napřed nebo pozadu. Když tedy Epic Games zmínili, že poslední celý den ve všech časových pásmech je 8. března 2023, komunitu to zmátlo.

Epic následně pokusil celou situaci objasnil. Kapitola 4 sezóna 4 začne 10. března ve 2:00 ET. Vzhledem k tomu, že tento příspěvek odporoval tomu, který uváděl 8. březen 2023 jako datum ukončení sezóny, tak vývojáři jen přispěli ke zmatku a zanechali hráčům více otázek než odpovědí.

Naštěstí si veterán dataminerů iFireMonkey udělal čas, aby objasnil nejasnosti na sociálních sítích. „Důvod, proč byl 8. březen zmíněn jako poslední CELÝ den, je ten, že technicky v některých časových pásmech, jako je PT, odstávka začíná 9. března (23:00 PT), a ne 10. března, jako je tomu u lidí v časovém pásmu, jako je ET (2 AM ET). Takže v podstatě tato sezóna končí ve 2:00 ET 10. března a nová sezóna začne později ten samý den, kdy budou servery opět online.“

Víme tedy, že servery budou vypnuty v pátek 10. března v 8:00 SEČ. Nová sezóna by měla začít o několik hodin později. Zatím se neví, jak dlouho bude výpadek trvat.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.