Přejít k hlavnímu obsahu

Začínali na League of Legends, dnes budou u slavnostního slibu nového prezidenta

9. 3. 2023 | 14:12 League of Legends Příběh
Sejde se Petr, Pavel a Petr Pavel. To není začátek špatného vtipu, ale příběh dne 9. března 2023. Dvě známé postavy domácí herní scény dnes na streamu neuvidíte, protože obdržely pozvání na přátelské setkání u příležitosti složení slavnostního slibu čtvrtého českého prezidenta Petra Pavla. Petr „Xnapy“ Jirák i Pavel „Herdyn“ Mikeš si armádního generála ve výslužbě v minulých měsících pozvali na živou diskuzi a nyní budou součástí jedinečné události národních rozměrů.
Xnapy a Petr Pavel
Xnapy a Petr Pavel
Zdroj: sociální sítě Xnapy, Petr Pavel

Petr „Xnapy“ Jirák už dávno není jen oblíbenou personou ve světě League of Legends. Právě tam ale odstartoval svoji kariéru. Hrál za eXtatus, zkoušel trénovat, ale scéna jej má spojeného především s rolí komentátora, kterou vykonává dodnes. Především totiž streamuje a je velkou rybou českého Twitch rybníčku. Na svém kanále po začátku války na Ukrajině moderoval diskuzi, jejímž hostem byl i Petr Pavel.

Za několik hodin oficiálně jmenovaný český prezident v rámci kampaně zavítal i na stream Pavla „Herdyn“ Mikeše. Dvojnásobný mistr České republiky v League of Legends na oblíbenou MOBA hru zanevřel, tvoří různorodý obsah a pravidelně informuje o novinkách ze světa. Pavel a Pavel se potkali ve WoLe Show, po které generál přislíbil ještě jednu návštěvu, ať už volby dopadnou jakkoliv. Nový prezident se Twitche nebojí.

Oba čeští streameři byli na konci ledna přímo v Pavlově štábu při sčítání hlasů druhého kola prezidentských voleb. U velkého momentu tak byli přítomni osobně. Nyní se však dočkají ještě větší pocty. Oba totiž obdrželi osobní pozvánky na přátelské setkání u příležitosti složení slavnostního slibu, které proběhne 9. března přímo na Pražském hradě. Xnapy a Herdyn jsou dnes už mnohem více než jen hráči videoher.

Přiznávám, nikdy mě nenapadlo že mi dorazí podobná pozvánka. Moc si toho vážím, ale teď nevím jestli si vzít Black Sabbath tričko nebo Iron Maiden. Co je víc slavnostní, ať to Brno dobře reprezentuju?

Zveřejnil(a) Petr „„Xnapy““ Jirák dne Úterý 7. března 2023
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.