Přejít k hlavnímu obsahu

Stupně vítězů patří českým hvězdám! ENTERPRISE i Acend jsou na prahu finále

11. 3. 2023 | 10:34 VALORANT Reportáž
Play-off buff je v podání českých hvězd skutečný. Nejenže se ve finále horního pavouka sešly týmy ENTERPRISE a Acend, ale aktuální pořadí nejlépe hodnocených hráčů soutěže patří našim reprezentantům. Alexiiik a MONSTEERR vévodí tabulce produktivity a na paty jim šlape Minny.
Minny a Cantzer
Minny a Cantzer
Zdroj: ENTERPRISE esports

Nástup ENTERPRISE do čtvrtfinále byl pomalejší, ale jakmile se hráči zahřáli, začala parádní jízda. Po ztrátě první mapy v prodloužení už polskému soupeři Anonymo Esports nic nedarovali a hladce se posunuli do semifinále. Kdo čekal těsnější souboj, šeredně se spletl. Alex „Alexiiik“ Havlásek na Ascentu válel, ale hrdinou série byl Patrik „Minny“ Hušek, který se tak prodral mezi nejlépe hodnocenou trojici soutěže.

Výhra v prodloužení vyslala českou sestavu do finále horního pavouka, kde je čeká pořádná zkouška. Soupeřem není nikdo jiný než Acend, favorit celé ligy Surge, jehož hlavním protagonistou je Ondřej „MONSTEERR“ Petrů. Přestože tato mladičká hvězda preferuje spíše sentinely, okupuje pravidelně vršek tabulky střelců. Není proto divu, že v semifinálové sérii s Diamant Esports topfraggoval na každé mapě.

ENTERPRISE i Acend dnes čeká první vzájemná BO3 série, doposud měřili síly pouze na jedné mapě. Tentokrát to bude bitva větší a důležitější, vítěz získá vstupenku do grandfinále, které se bude hrát v neděli. Poražený dostane ještě druhou šanci ve spodním pavouku, takže je možné, že je dnešní zápas od 16:45 pouze předzvěstí BO5 série. Jisté ale je, že by si dnešní střetnutí neměl nechat žádný český fanoušek ujít!

Ještě než ale k něčemu takovému dojde, tak svůj poslední život v play-off bude chtít prodloužit Martin „Hitch“ Srp. Se svými vlčáky ale nejprve musí skolit Rapid Ninjas, a to již dnes od 14 hodin. Pokud uspěje, čeká ho ve večerním hodinách ještě jedna zkouška proti Anonymo. Pavouk poražených je neúprosný.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.