Přejít k hlavnímu obsahu

Šampion COOL ligy se vrací po třech letech. Tipsport CS:GO Praha čeká poslední kvalifikace

12. 3. 2023 | 11:18 Counter-Strike 2 MČR
Třetí otevřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha je za námi a nová sestava UNiTY neuspěla, stejně jako žádná z akademií. Ve finále se tak utkaly dva mixy plné zajímavých jmen.
René „fazen1z“ Szíjjártó
René „fazen1z“ Szíjjártó
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Ke čtyřlístku SINNERS, Sampi.Tipsport, eSuba, Universe se po prvním kvalifikačním víkendu přidali Blasteri a SINNERS Academy. Sedmá místenka byla ve hře o této sobotě, o postup se utkalo 25 sestav.

Vzhledem k počtu registrovaných týmů postupoval z každé z osmi skupin pouze nejlepší celek. Kdo jednou zakopl, toho ambice vyhasly. Nikdo ze známých týmů ale neselhal a play-off tak bylo opět nabité.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Čtvrtfinále nevyšlo Sampi NEXT ani Entropiq Future, v semifinále proti mixu 123456 padla také poslední akademie DNE Thunders. Ve spodní části pavouka byla jasným favoritem obměněná sestava UNiTY, té ale nevyšlo prodloužení proti pětici SQUADRA AZZURA a profesionální celek ani napotřetí neuspěl.

123456 si zvolili Inferno, ale SQUADRA AZZURA díky lepší T straně otočila nepříznivý stav a zvítězila 16:13. Na svém Overpassu dokonala svoji cestu do uzavřené kvalifikace poměrně jednoznačně 16:5. Jimmbo, heikkoL, tomyo, Abdel a navrátilec na scénu René „fazen1z“ Szíjjártó tak bez ztráty mapy postupují.

Harmonogram první zastávky Tipsport CS:GO Praha
DatumCo se odehrává
Sobota 4. března 13:001. otevřená kvalifikace
Neděle  5. března 13:002. otevřená kvalifikace
Sobota 11.  března 13:003. otevřená kvalifikace
Neděle 12.  března 13:004. otevřená kvalifikace
Pátek 17. – 19. březnaUzavřená kvalifikace
Pátek 24. – 26. březnaSkupinová fáze
Pátek 7. – 9. dubnaOffline play-off
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.