Přejít k hlavnímu obsahu

Probuzení ze zimního spánku. Reprezentovat eEriness bude česko-švédská sestava

13. 3. 2023 | 16:45 Counter-Strike 2 Přestup
Jméno eEriness patří mezi nejtradičnější české esportové značky minulé dekády. Až do loňského roku šlo o jednu ze dvou organizací, které nechyběly na jedenácti finálových eventech Mistrovství České republiky v řadě. Bez investorů ale eEriness nezvládali konkurovat nové vlně ambiciózních celků a postupně se stáhli do ústraní. Nyní se však vrací s novým vedením a hodlají se vrátit mezi špičku. Poprvé je uvidíme v akci díky CS:GO týmu již o tomhle víkendu.
Dres eEriness z minulého roku
Dres eEriness z minulého roku
Zdroj: eEriness (s povolením)

Na začátku února přišlo z tábora eEriness vyjádření o předání žezla. Nové vedení je na světě, ale kromě toho hovoří naše zdroje také o movitém investorovi, se kterým by tradiční celek opět mohl oplývat vysokými ambicemi. Před loňským rokem eEriness obsadili čtyřikrát v řadě poslední místo na MČR v CS:GO, věrní příznivci si pamatují úspěšnější časy. Jediný titul mistra ČR přišel už před devíti lety ve hře Hearthstone, který také patřil mezi dlouholeté stálice až do dní minulých. Nová éra se však začne budovat kolem CS:GO.

Ideální příležitost na návrat ucítil management po první otevřené kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha, první velký turnaj letošní domácí sezóny. Konkurenci dokázal přehrát zbrusu nový mix Blasteri, v jehož řadách najdeme tři přední české střelce a dvě známá jména mezinárodní scény. Adam „WolfY“ Andersson a Rasmus „kreaz“ Johansson mají ve svém životopisu působení v TOP 20 týmech světa a mohou být hezkým oživeném lokálního rybníčku. EEriness neváhali a pro první zastávku sezóny sáhli po ambiciózním týmu.

České jádro sestavy utvářejí bývalý hráč Sampi.Tipsport Jan „HONES“ Urválek a Marek „kinzo“ Bílek, jenž naposledy reprezentoval Cryptovu. Kvalifikací s týmem prošel Lukáš „Levi“ Bouřa, který si však následně vybral angažmá v UNiTY. S těmi ale v následujících turnajích neuspěl a připravil se o možnost pokračovat v uzavřené části kvalifikačního cyklu s Blastery, dnes již tedy eEriness. Pátým hráčem by na nadcházejícím turnaji měl být Matěj „twist“ Petráš, další hráč bez angažmá. Oficiální uzávěrka soupisek je ve středu.

Důležité je ovšem zmínit, že podle našich informací jde o sestavu primárně pro tenhle event, nikoliv o finální složení, které se v organizaci již upsalo pro zbytek roku. Velkolepé plány se budou v následujících týdnech odvíjet od jednání s investory. Zatímco hráčská pětice se bude o víkendu soustředit na postup do hlavní části prvního velkého eventu roku 2023, tak vedení bude usilovat o to, aby fanouškům tradiční značky mohli přinést lepší zítřky. Pokud ale do sebe všechno zapadne, tak domácí CS:GO scéna přivítá dalšího giganta.

Sestava eEriness pro víkendovou kvalifikaci:

 Česká republika Marek „kinzo“ Bílek
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek
 Švédsko Rasmus „kreaz“ Johansson
 Švédsko Adam „WolfY“ Andersson
 Česká republika Matěj „twist“ Petráš

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.