Přejít k hlavnímu obsahu

Dočkáme se Source 2 už dnes v noci? Velký update se zdá být připraven!

14. 3. 2023 | 15:14 Counter-Strike 2 Spekulace
Bude tenhle týden konečně tím týdnem, kdy se po dlouhých letech čekání konečně Counter-Strike komunita dočká kýžené novinky? Po novinkách z dnešní noci se to zdá být nevyhnutelné.
Ilustrační ukázka
Ilustrační ukázka
Zdroj: CAZE GAMING

Planých poplachů jsme byli v minulosti svědky již několik. Přechod CS:GO na Source 2 engine ale tady ještě nikdy nebyl tak blízko. Dnes nad ránem se totiž v databázi objevila aktualizace depotů, o kterých jsme psali před týdnem. Ty jsou dle všech zdrojů skutečně spojené s DLC pro CS:GO, nikoliv novým Counter-Strikem.

Kolem páté hodiny ranní se Source 2 zjevil ve vývojářském „pre-release branch“, kde se chystá obsah k vydání. Tato fáze procesu vždy znamenala, že od poslání do světa dělí nejnovější update jen několik hodin. U tak velké věci, jako je přechod na nový engine, se dá hovořit o dalším, případně následujícím dni.

Ze začátku měsíce jsme se poprvé dozvěděli skutečnost, že od první veřejné beta verze CS:GO na Source 2 enginu nás dělí maximálně měsíc. Nával informací sílí a vše nasvědčuje tomu, že historický okamžik se skutečně blíží. „Cítím to na dnešní, nebo čtvrteční noc,“ říká Michal „leckr“ Kadlíček z ENTERPRISE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.