Přejít k hlavnímu obsahu

Mladíci z Astralis zažívají pohádkové období. Zuby si na nich vylámaly i CZ/SK týmy

17. 3. 2023 | 10:43 Counter-Strike 2 Reportáž
Čtvrtý turnaj CCT North Europe napsal krásný příběh druhého nejníže nasazeného účastníka. Astralis Talent, akademie nejúspěšnějšího týmu historie CS:GO, totiž vyhrála 10 zápasů v řadě a dokráčela pro titul. Doposud se k takovému úspěchu přitom ani nepřiblížila, ale nyní přemohla celou řadu známých Tier 2 celků i českou jedničku. 20 vyhraných map a jen 3 prohrané!
Astralis Talent
Astralis Talent
Zdroj: Champion of Champions Tour

Projekt Astralis Talent funguje od konce roku 2020, jejím nejznámějším produktem je Rasmus „Zyphon“ Nordfoss, dnes hráč Sprout. Sestava se pravidelně obměňuje, Mikkel „MistR“ Thomsen jako jediný v týmu působí od samého začátku. Ten již přitom v loňském roce měl možnost si zahrát v hlavní pětici Astralis, za 37 odehraných map se ale nedokázal usadit natrvalo. Organizace si raději našla mladíka odjinud.

Sestava plná mladých talentů se v průběhu let ukázala na desítkách turnajů. Své jediné čtyři tituly až doposud akademie získala ze skandinávských turnajů, které se dají označit za C-tier. Na vyšších úrovních se jen jednou dostala do TOP 16, jinak nebylo ani blízko žádnému úspěchu. Letos se to ale může zlomit.

Astralis Talent se podařilo kvalifikovat do CCT North Europe Series 4, vedle GenOne porazili své lokální konkurenty ECSTATIC a MASONIC. Ve swissu neztratili ani mapu proti trojlístků Sangal, VOYVODA, Nexus Gaming a senzačně mířili do play-off s bilancí 12 vyhraných map a jediné prohrané. To mladým puškám ale nestačilo. Získali skalp Copenhagen Flames, skolili SINNERS, 500 a ve finále pokořili také GamerLegion. Co tým, to známý pojem. Druhý nejníže nasazený tým turnaje ale předvedl opravdu neuvěřitelnou jízdu!

Ve stejnou chvíli se navíc zúčastnili kvalifikace na CCT Central Europe Series 5. Také tady za tři zápasy nenašli přemožitele, zuby si na nich vylámali a česko-slovenská pětice Sampi.Tipsport. Rozhodující zápas o postup přitom odehráli v den semifinále a finále výše uvedeného turnaje, a náročný program trval celých 13 hodin. Kromě parádní formy tak předvedli neuvěřitelnou výdrž. Bude to jen výstřel, nebo poletí vzhůru?

SINNERS a Sampi.Tipsport můžete v mezičase sledovat i na domácí scéně, do akce půjdou v páteční kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha. Dokonce může dojít na vzájemný zápas, tak si nenechte ujít stream.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.