Přejít k hlavnímu obsahu

Změna u SINNERS. Jejich dres v důležitém turnaji oblékne někdejší talent Entropiqu

17. 3. 2023 | 13:30 Counter-Strike 2 MČR
Nástupce Patrika „Zero“ Žúdela zatím jasný není. V mezinárodních turnajích nastupuje Patrik „outex“ Tomko z akademie, do akce se dostal také jeho kolega Roman „dreez“ Čomor. Právě s ním se počítalo pro uzavřenou kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha, SINNERS ale nakonec zvolili plán C. Rozhodnou se totiž využít hráče, který byl původně nahlášen jako náhradník.
Simon „KWERTZZ“ Horák
Simon „KWERTZZ“ Horák
Zdroj: PLAYzone / MČR

SINNERS nevyšel úvodní rozstřel a jako úřadující mistři ČR musejí o účast na prvním velkém turnaji domácí sezóny bojovat v uzavřené kvalifikaci. Na soupisce hříšníků původně jako pátý hráč figuroval Roman „dreez“ Čonor, který si svou premiéru zažil právě v neúspěšném rozstřelu. Znovu jej ale pravděpodobně v akci neuvidíme. Méně než 24 hodin před prvním zápasem totiž přišla informace o využití náhradníka.

Čistě pro případ nouze si SINNERS při uzávěrce sestav již před několika týdny nahlásili Simona „KWERTZZ“ Horáka jako náhradníka. Nakonec se ale rozhodli po této variantě sáhnout a otestovat ji v ostré praxi.

Jednadvacetiletý střelec je mnohonásobným medailistou domácích soutěžích, od loňského května je ale bez angažmá. Na Tipsport MČR CS:GO 2022 reprezentoval Universe, v prosinci hostoval Endpoint a od té doby jen hrál s The Prodigies. Před sebou tak má velkou příležitost ukázat, co v sobě má. S týmem si přitom už začátkem března zatrénoval a jeho jméno se dokonce začalo skloňovat jako zajímavá alternativa.

SINNERS dnes čekají boje ve skupině A a PLAYzone stream bude u toho. Pokud dvakrát vyhrají, budou mít ve zbytku víkendu volno. V případě jednoho zaváhání se představí v nedělním decideru, dvě prohry naopak znamenají selhání a rozloučení s turnajem. Úvodní duel je čeká od 16:00 proti GLORE, poté budou čekat na výsledek zápasu Sampi.Tipsport vs. BRUTE. Případný vrchol dne bude na programu kolem 21. hodiny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.