Přejít k hlavnímu obsahu

Zaskočí někdo v pátek favority? SINNERS a Sampi potřebují ukázat, jak na tom jsou

17. 3. 2023 | 12:03 Counter-Strike 2 Preview
Program víkendové kvalifikace na první velký turnaj domácí sezóny začne skupinou A. Její příběh je jasný – dva giganty čekají vyzyvatelé, kteří nemají co ztratit. Některé hlasy tak hovoří o jednoznačném scénáři a jediném zajímavém zápasu celé skupiny. Co když to tak ale nebude?
Utkají se sAvana1 a beastik?
Utkají se sAvana1 a beastik?
Zdroj: Sampi / SINNERS

Selhání SINNERS v rozstřelu bylo na začátku kvalifikačního cyklu prvním šokem letošního roku. Hned zkraje se ukázalo, že mistra ČR z posledních tří let čeká opravdu náročný rok. Ne však kvůli stále silnější konkurenci, ale jako důsledek vlastní neideální formy. Ta je jako na houpačce i proto, že tým hledá pátého hráče.

V sestavě pro tento víkend figuruje Roman „dreez“ Čomor, jenž se v oficiálních zápasech představil právě jen v neúspěšném rozstřelu. Nejen on se o tomto víkendu potřebuje odrazit od o úroveň nižších soupeřů a spolu se zbytkem týmu následovat lepší zítřky. Další selhání se zdá jako myšlenka z jiné galaxie.

Nasazené týmy
SINNERSSampi.Tipsport
 Česká republika beastik
 Česká republika SHOCK
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika oskar
 Česká republika KWERTZZ
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s

Největším konkurentem hříšníků a druhý hlavní kandidát na postup do hlavního eventu ze skupiny A jsou bezesporu Sampi.Tipsport. Jejich vypadnutí z rozstřelu také přineslo vlnu zklamaných pocitů pro novou sestavu, o níž se mluvilo jako o nejlépe doplněné pětici. Nyní mají šanci na odčinění svého zakopnutí.

Dominik „blogg1s“ Janita a Erik „The eLiVe“ Sith jsou kvalitními posilami, s novými kolegy ale ještě nedokázali zařadit na vyšší rychlostní stupeň. Mimo rozstřel se Sampi snaží ukázat i v Evropě, jedno takové úspěšné tažení přineslo postup do ESEA Advanced. Taková vzpruha může být předzvěstí dalšího bangeru.

Kvalifikované týmy
BRUTEGLORE
 Česká republika Frixos
 Česká republika W0LF
 Česká republika w4rden
 Česká republika pal0o
 Slovensko SiKO
 Česká republika Jimmbo
 Slovensko heikkoL
 Slovensko bestch
 Česká republika tomyo
 Slovensko Abdel

Jen o dvou týmech ale páteční program nebude. Uzavřená kvalifikace značí návrat BRUTE do mistrovského kolotoče, pro mladou sestavu je úspěchem už jen samotný postup z otevřených bojů a možnost sbírat zkušenosti proti elitě. V úvodním BO1 střetnutí mohou Sampi.Tipsport utvořit nejednu vrásku na tvářích.

Čtyřčlennou skupinu A doplňují GLORE, což je sestava kvalifikovaná pod názvem SQUADRA AZZURA. Ta oplývá skupinkou pěti hráčů dobře známých na domácí Tier 2 scéně, kteří delší dobu usilují o posun výše. Jako outsideři se budou rvát o každý jeden bod a nikdo by je neměl podceňovat s předstihem odepisovat.

Harmonogram skupiny A
Pátek 16:00 Česká republika SINNERS vs.  Slovensko GLOREBO1
Pátek 17:00 Slovensko Sampi.Tipsport vs.  Česká republika BRUTEBO1
Pátek 18:00zápas poražených týmů o přežitíBO3
Pátek 21:00zápas vítězných týmů o postupBO3
Neděle 17:00decider o 2. postupové místoBO3
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.