Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS postupují na Tipsport CS:GO Praha! Sampi čeká nedělní decider s BRUTE

17. 3. 2023 | 21:49 Counter-Strike 2 Live coverage
Osm týmů, ale jen čtyři mohou doplnit hlavní fázi Tipsport CS:GO Praha. Mistrovská sezóna oficiálně začala! Uzavřenou kvalifikaci můžete sledovat živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Složení skupiny A
Složení skupiny A
Zdroj: PLAYzone

SINNERS vs. Sampi.Tipsport – 2:1 (16:12 Ancient, 14:16 Overpass, 16:6 Nuke)

Sampi.Tipsport si vybrali Ancient, ale byli to SINNERS, kdo jako první udával tempo. Sampi sice dokázali za T stranu otočit skóre, ale 8 bodů po změnách na Ancientu za útok často nestačí. Přesně to platilo i u tohoto zápasu, protože hříšníci tahali za jeden provaz a především 2v4 akcí ve 25. kole zlomili soupeři vaz.

Jak SINNERS zakončili první mapu, tak začali i na Overpassu. Útočnou stranu dokonce vyhráli, parádní Deagle akcí se ukázal Max „SHOCK“ Kvapil. Na druhé straně barikády to byl Matúš „matys“ Šimko, který prokazoval své kvality. Už se pomalu schylovalo k prodloužení, ale 30. kolo Sampi zvládli a čekal je decider.

Sampi.Tipsport sice na rozhodující mapě Nuke museli začít za T stranu, ale poprvé jim lépe vyšel start. Po úvodních čtyřech kolech už se ale na moc nezmohli. SINNERS našli recept, oskar se konečně rozstřílel a hru měli absolutně pod kontrolou. Také po změně stran byli bezchybní a zvítězili jednoznačně 16:6.

GLORE vs. BRUTE – 0:2 (15:19 Vertigo, 10:16 Mirage)

GLORE šli do zápasu o přežití po hlavě, při chuti byl především Kristián „heikkoL“ Garbera. Útoky BRUTE na Vertigu působily hezkým dojmem, ale ke čtrnáctému bodu je posunula naopak dlouhá série za obranu. GLORE se sice povedlo i přesto stav otočit, 30. kolo ale nezvládli a BRUTE si v prodloužení došli pro vedení.

Také mapa Mirage byla ve znamení bodových sérií. Osm bodů za obranu však byl pro BRUTE dostatečně dobrý základ pro výhru. Skóre sice GLORE dlouho dokázali korigovat, heikkoL si připsal ace s dualkami, ale v celkovém herním přednesu měla parta BRUTE navrch a výhrou 2:0 si vysloužila nedělní decider.

​Sampi.Tipsport vs. BRUTE – 16:12 (Anubis)

BRUTE měli chladný start a ​Sampi.Tipsport se za útok dostali do rychlého vedení 9:1. Soupeř však znenadání kopnul do vrtule a na začátku druhé poloviny po jedné dlouhé série vyhraných bodů dokonce srovnal. Jedno dokonale zvládnuté kolo ovšem mašinu opět nastartovalo a Sampi začali mít opět zápas pod kontrolou. Některé koncovky rozhodovaly smolné detaily a BRUTE se za prohru 12:16 nemusejí stydět.

SINNERS vs. GLORE – 16:8 (Nuke)

Outsideři skupiny A vlétli na SINNERS bez respektu a podařila se jim vyhrát první tři kola. V tom čtvrtém se ale poprvé dostal ke slovu Simon „KWERTZZ“ Horák, testovaný hříšník na pozici pátého hráče. Hned sedmkrát se mu za útok podařilo získat multikilll a již po 12. kole měl na kontě 20 killů. 10:5 za T stranu je za Nuke vždy dobrý základ k výhře a GLORE se zápasem po změně stran už mnoho udělat nedokázali.

Tipsport CS:GO Praha bude poprvé v letošním roce hostit domácí špičku. Jistou místenku ale nemají ani týmy kalibru SINNERS a Sampi.Tipsport, kteří neuspěli v rozstřelu a čeká je uzavřená kvalifikace. Právě tyto dva celky budou lákadlem páteční skupiny A, třeba dojde i na další vydání pověstného bangeru. Pro postup je potřeba dvakrát zvítězit, dvě prohry naopak znamenají konec. Už večer tak budeme znát dva osudy.

Harmonogram skupiny A:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.