Přejít k hlavnímu obsahu

FIFA bude pořád ta nejlepší hra, říká šéf Infantino o konkurenci EA Sports

17. 3. 2023 | 17:57 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
EA Sports FC, eFootball a FIFA. Z těchto tří titulů by měli mít fotbaloví nadšenci na výběr. A Gianni Infantino věří, že právě výtvor fotbalové federace bude tím nejlepším a FIFA bude nadále na trhu dominovat. „Nová hra FIFA bude pro každého mladého člověka vždy tím nejlepším herním zážitkem,“ prohlásil švýcarský funkcionář a další z řady nepopulárních prezidentů Mezinárodní federace fotbalových asociací.
Gianni Infantino
Gianni Infantino
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Dlouholeté spojení fotbalové federace FIFA a společnosti EA Sports se blíží ke konci. FIFA 23 je totiž poslední sportovní hrou s jmenovkou FIFA, kterou Electronic Arts vytvoří. Licence zdražila o sto milionů dolarů, pro EA Sports něco nepřípustného.

Legendární fotbalová pařba obleče v roce 2023 nový kabát - EA Sports FC. Změna by měla nastat v červenci 2023. Jméno FIFA by ale z herní mapy zmizet nemělo.

Gianni Infantino ve čtvrtek potvrdil, že federace chystá tvorbu svého vlastního titulu. „Nová hra FIFA bude pro každého mladého člověka vždy tím nejlepším herním zážitkem. Pracujeme na tom a již brzy se dočkáte novinek,“ slíbil 52letý Švýcar.

Druhá kvalifikace

Bližší informace zatím FIFA o své hře neodhalila. Pro fanoušky fotbalových titulů by ale mělo jít o pozitivní zprávu, pořádná konkurence totiž EA Sports chybí. Konami se totiž v posledních letech nedaří a nedělají populární rozhodnutí.

Pokud si chceš poslední měsíce EA Sports FIFA užít naplno, registruj se do kvalifikace MČR FIFA powered by Hyundai! Druhý otevřený boj před online zastávkou je na programu 28. března.

Gianni Infantino
Gianni Infantino
: depositphotos.com
Štítky: fifa, fotbal, Infantino
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).