Přejít k hlavnímu obsahu

Stane se KWERTZZ pátým hráčem SINNERS? Jeho minulý tým už hledá náhradu

18. 3. 2023 | 11:14 Counter-Strike 2 Spekulace
Simon „KWERTZZ“ Horák se v pátek ukázal v parádní formě. Především jeho výkon proti GLORE při premiéře za SINNERS nešel přehlédnout, celou show si totiž mladý hráč urval pro sebe. Jde sice teprve o první zápasy, ale už nyní ukázal potenciál, který testovaní předchůdci nepředvedli. Mohl by být jednadvacetiletý střelec trvalým řešením za Patrika „Zero“ Žúdela?
Simon „KWERTZZ“ Horák
Simon „KWERTZZ“ Horák
Zdroj: BRUTE

SINNERS se poohlížejí po různých variantách na pozici pátého hráče a rozhodnuto zřejmě nebude až do konce první zastávky letošní sezóny Tipsport CS:GO Road to MČR. Ten naštěstí nepřišel už včera, SINNERS dokázali porazit GLORE a na třech mapách i Sampi.Tipsport, takže je za týden uvidíme ve skupinové fázi. V sobotu a neděli se však stále bude hrát o další tři postupové sloty, tak si zbytek kvalifikace nenechte ujít.

V evropských turnajích s týmem hraje Patrik „outex“ Tomko, který si stále zvyká, jeden pokus absolvoval také Roman „dreez“ Čomor. V obou případech jde o produkty vlastní akademie, hříšníci se ale dívají i na jiné varianty. Z hráčů bez angažmá se zdál nejlákavěji Robert „manguss“ Kasper, jenž má ale v ENTERPRISE vysokou výkupní klauzuli. Je tak možné, že jej stejně jako Davida „forsyy“ Bílého nikde neuvidíme.

SINNERS ale koukli do světa a možná objevili nejlepší možné řešení. Už začátkem měsíce byl Simon „KWERTZZ“ Horák spatřen, jak s libereckým celkem trénuje. Stejně tak si jej s velkým předstihem nahlásili jako náhradníka pro celý turnaj Tipsport CS:GO Praha, a i když jej původně podle všeho neplánovali využít, nakonec 21letý hráč skutečně naskočil. Důvěru týmu oplatil a byl stěžejní postavou na cestě za postupem.

Ve stejný den navíc začal scénou kolovat tweet majitele Prodigy Agency, která českého mladíka zastupuje. Pro sestavu, kde KWERTZZ doposud působil, totiž hledá dva nové riflery. Naznačil navíc, že hráči jsou na odchodu kvůli podpisům jinde, což sám označil za spoiler. Panika ovšem zatím není na místě, protože nám člen vedení SINNERS potvrdil, že KWERTZZ je jen jednou z možností a žádná dohoda ještě nepadla.

Za The Prodigies kromě aspiranta na angažmá v kádru trojnásobných českých mistrů do začátku roku střílel také Martin „zur1s“ Sláma. Ten pro změnu projekt opustil kvůli podpisu v ENTERPRISE. The Prodigies je full-time sestavou agentury Prodigy, která má za cíl ukázat nadějné hráče světu a najít jim profesionální angažmá. KWERTZZ by se tak mohl brzy stát dalším produktem, jenž by se posunul na vyšší úroveň.

Jak vypadá sestava SINNERS?

  Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Tomáš „oskar“ Šťastný
 Česká republika Simon „KWERTZZ“ Horák – trial

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.