Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness byli dnes bezchybní a po hladkých výhrách postupují na Tipsport CS:GO Praha

18. 3. 2023 | 21:03 Counter-Strike 2 Live coverage
Páteční večer nabídl řadu napínavých zápasů. Program pokračuje v sobotu, kdy jdou do akce týmy ze skupiny B. Ta je na papíře mnohem více vyrovnaná, šance jsou tak otevřené. Kdo bude následovat osud SINNERS a kdo skončí jako GLORE? Sledujte na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Složení skupiny B
Složení skupiny B
Zdroj: PLAYzone

eEriness vs. SINNERS AC 2:0 (16:6 Inferno, 16:5 Overpass)

Absence jednoho zahraničního hráče eEriness na Infernu vůbec mrzet nemusela, protože Matěj „twist“ Petráš nastřílel jen za první polovinu neuvěřitelných 27 killů. SINNERS AC se v jeden moment nadechli na pět bodů v řadě, kromě této slabší chvilky soupeře ale byli mimo hru a eEriness jim nedali šanci.

Druhá mapa probíhala ve stejném gardu. EEriness opět dominovali a Universe nedokázali ve vyhrané kolo proměnit ani koncovky s početní převahou. Poprvé se dokonce radovali až ve čtrnáctém kole, skóre však dokázali zkorigovat jen kosmeticky. Zcela po zásluze míří twist a spol. do hlavní fáze turnaje.

eSuba vs. Universe 1:2 (14:16 Mirage, 16:7 Overpass, 11:16 Inferno)

Série začala volbou Universe, kteří měli lepší start. Esuba se ale začala dostávat do hry a po změně stran otočila skóre. Stále větší vliv na jednotlivá kola měly individuality, například dvojitý Deagle entry od Jiřího „KOZLIK“ Kozla přebil Matěj „stinx“ Štorek bezchybným ace. Jeho tým nakonec koncovku zvládl lépe.

Overpass začal ve vysokém tempu, eSuba si tentokrát nenechala utéct začátek. Naopak se chopila kormidla a šla si pro vítězství. Universe se na mapě soupeře na nic nezmohli a bez zářivých akcí nebyli konkurencí.

Rozhodnout se tak muselo na Infernu, kde se borcům v modrém dařilo prostupovat obranou soupeře. Vedení 9:6 ale bylo rychle smazáno sérií sedmi vyhraných bodů v řadě, tento náskok už byl smrtelný. Misky vah na stranu Universe definitivně převážil stinx a se svým týmem dokráčel pro nedělní šanci na postup.

Universe vs. eEriness – 2:16 (Overpass)

Ani ve druhém případě jsme se nedočkali vyrovnané bitvy. Matěj „twist“ Petráš vyhrál 1v1 v prvním kole a odstartoval nezastavitelnou jízdu. Universe se za obranu snažili měnit styl hry, eEriness ale byli na vše připraveni. Všech pět hráčů bylo vždy na správném místě, stejně jako po změně stran. Tohle bylo rychlé.

eSuba vs. SINNERS AC – 7:16 (Inferno)

Pokud chtějí SINNERS AC navázat na svoji hlavní sekci, tak začali dokonale. Za T stranu nedovolili soupeři vůbec nic, obrana eSuby byla úspěšná jen třikrát. Po změně stran sice ustříleli sérii čtyř vyhraných kol, ale na zdramatizování zápasu už bylo pozdě. Peter „naturaL“ Turčan se naopak ukázal jako dokonalý stand-in.

Favoritem skupiny B je dle bookmakerů sestava eEriness, která se však bude muset obejít bez klíčové postavy. Adam „WolfY“ Andersson má v zahraničí jiný program a využití nouzového náhradníka znamená, že se už do akce vrátit nemůže. Uspějí s Radimem „KADIM“ Vojkůvkou jakožto záplatou? Hned první souboj s Universe leccos ukáže, počítat však musíme i se SINNERS Academy. Za outsidera je podle odhadů eSuba.

Harmonogram skupiny B:

  • Sobota 16:00 –  Česká republika eSuba vs.  Slovensko SINNERS Academy
  • Sobota 17:00 –  Česká republika Universe vs.  Česká republika eEriness
  • Sobota 18:00 – zápas poražených týmů o přežití
  • Sobota 21:00 – zápas vítězných týmů o postup
  • Neděle 14:00 – decider o 2. postupové místo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.