Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS si poprvé v historii budou moci zahrát o titul mistra Slovenska

19. 3. 2023 | 13:24 Counter-Strike 2 Turnaj
Y-Games PRO Series zná většinu svých účastníků a poprvé za tři sezóny se o titul utkají také SINNERS. Ve hře je i postup na Mistrovství Slovenska, kde by se mohli představit poprvé v historii. Jenom o nich ale soutěž nebude. Vedle CZ/SK zástupců mezi pozvanými nechybí celá řada známých jmen ze zahraničí. Soutěž začne 10. dubna a šampiona poznáme za dva měsíce.
Max „SHOCK“ Kvapil
Max „SHOCK“ Kvapil
Zdroj: SINNERS Esports

Ještě než proběhne uzavřená kvalifikace o dva domácí sloty, tak organizátoři Y-Games PRO Series zveřejnili většinu pozvaných týmů. Chybí pouze jeden přímo do play-off, kde už s jistotou uvidíme loňské finalisty BIG Academy, Dynamo Eclot a také SINNERS. Liberecký celek se premiérově ukáže ve slovenské soutěži.

O dalších dvanáct slotů v play-off se popere další pozvaná čtrnáctka a dva úspěšné týmy z kvalifikace. Všechny budou rozděleny do čtyř skupin, odkud vždy dva nejlepší celky postoupí dále. Všechny ostatní však bude ještě čekat Play-In, kde se třetí a čtvrté týmy utkají o účast v play-off. Teoreticky tak stačí vyhrát jediný zápas, abyste postoupili do play-off. Jenom týmy, které třikrát prohrají, se rozloučí už v první fázi. 

Do turnaje se zapojí nejlepší domácí šestice, pozvánku do skupin obdrželi ENTERPRISE, Sampi.Tipsport, Entropiq i Cryptova. I s kvalifikací je tak rovná polovina účastníků lokální. Osazenstvo pak doplňují Astralis Talent, B8, Budapest Five, DomiNation, EC Brugge, HONORIS, NAVI Junior, PALOMA a PGE Turow.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.