Přejít k hlavnímu obsahu

YENKEE Academy zná ideální pětici! Mladí talenti začínají s poctivým tréninkem

27. 3. 2023 | 13:50 Counter-Strike 2 PR článek
Kvalifikace jsou minulostí, YENKEE Academy sestavila svou pětičlennou CS:GO sestavu. Projekt značky YENKEE má za úkol vychovat mladé domácí talenty, dát jim pevný základ a připravit je na život profesionála. Vytváří se tak nadějná zásobárna pro tuzemskou esportovou špičku.
Pětice YENKEE Academy
Pětice YENKEE Academy
Zdroj: YENKEE

Na začátku stály stovky uchazečů. Jejich počty byly zredukovány v online kvalifikacích na desítku nejlepších, která postoupila na LAN finále v herně TheNest.

Po splnění mediálních povinností čekaly na hráče speciální výzvy. Nejlepší střelec z individuálních úkolů získal nůž do CS:GO, důležitější však byly týmové testy. Zkoušela se komunikace, reakce na rozlišné situace i simulace výkonů na offline turnajích. Konečná BO3 pak definitivně rozhodla o ideální pětici.

Ta dostává velký prostor také v marketingové komunikaci. Pro pět vybraných talentů se mění život. Nejen že budou trénovat a respektovat své možná první smlouvy v životě, ale také dostanou marketingovou podporu a stanou se ambasadory značky YENKEE a projektu YENKEE Academy. 

Budou jako první na světě dostávat produkty značky YENKEE. Novinky budou vytvářeny přesně jim na míru a jejich zkušenosti budou přetaveny do reality. Jsou to právě hráči, kteří dokáží nejlépe odhadnout, co potřebují.

YENKEE předpokládá, že by do konce roku 2023 opět uspořádala kvalifikace. Stovky nových hráčů dostanou šanci vytvořit novou úspěšnou pětici. Ta by měla zajistit kontinuitu projektu a přísun nové krve na domácí herní scéně.

O projektu

YENKEE Academy se věnuje rozvoji mladých talentů a poskytuje jim profesionální zázemí. Hráči, zde mají šanci získat kromě zkušenosti a správných tréninkových návyků také mnoho mimoherních dovedností a znalostí. Právě ty z nich udělají „dobře zaobalené“ hráče schopné soutěžit na vyšších úrovních.

Důležitost podobných celků potvrzují i slova Martina „MAXX“ Smolára, momentálně hráče přední domácí organizace Cryptova. „Naše domácí týmy nemají vždy prostor vychovat si náhradu do týmu, takže pokud dokážeme pro mladé hráče vytvářet nové příležitosti, budu jen pro,“ chválí slovenský střelec projekt YENKEE Academy.

Ten vnímá pozitivně i legendární Patrik „Zero“ Žúdel, jeden z mála česko-slovenských účastníků CS:GO Majoru. „Mladí hráči se v poslední době často ukazují na profesionální scéně a myslím si, že by byla velká škoda nevěnovat pozornost hráčům, kteří by už za dva roky mohli sbírat zkušenosti v první lize,“ věří bývalý reprezentant SINNERS.

YENKEE Academy podporuje přední český výrobce sportovní výživy NUTREND. Ten má za cíl hráčům pomáhat s fyzickou i mentální přípravou. Stejně jako u tradičních sportů, tak i v esportu je extrémně důležitá správná životospráva, která dokáže pozitivně ovlivnit výkony každého hráče.

YENKEE plánuje pravidelně zveřejňovat na svých sociálních sítích obsah, kde se fanoušci seznámí s růstem hráčů, jejich výsledky a poznají tréninkové metody.

YENKEE Academy tým pro rok 2023:

 Česká republika Jakub „kub1x“ Novák
 Česká republika Lukáš „luckzeN“ Zeman
 Česká republika Jan „Proky“ Prokeš
 Česká republika Michal „keb1k“ Keberle
 Česká republika Alexandr „KastaWaza“ Chuchel

 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel – mentor
 Česká republika Dominik „desty“ Černý – analytik
 Česká republika Milan „Pepik“ Gellebra – trenér

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).