Přejít k hlavnímu obsahu

Zářil jako zamlada! Legendární marksman zneškodnil přes stovku soupeřů

19. 3. 2023 | 17:09 League of Legends Příběh
29letá hvězda amerického League of Legends je definitivně zpátky. Yiliang „Doublelift“ Peng ovládl v základní části jarního splitu LCS statistiku killů a dotáhl svůj mančaft na třetí místo. Především díky výkonům slavného ADC vyhráli 100 Thieves sedm zápasů v řadě včetně důležitých tiebreakerů.
Doublelift v dresu 100 Thieves
Doublelift v dresu 100 Thieves
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

V listopadu 2020 oznámil Yiliang „Doublelift“ Peng konec kariéry. Po necelých deseti letech u profesionálního League of Legends skončil. Jeden z nejslavnějších hráčů americké historie už se neměl na Summoner's Rift v LCS vrátit.

Jenže esport Doublelfitovi chyběl. Legendární ADC se chtělo znovu utkat s těmi nejlepšími. Po námluvách s několika týmy nakonec Peng nastoupil do týmu 100 Thieves.

ARAM turnaj

Začátek byl pro organizaci s hvězdným botlanerem výborný. Z prvních pěti zápasů vyhráli 100T hned čtyřikrát a drželi se na druhé příčce LCS.

Následoval však ostrý pád. Pět proher v řadě, play-off náhle nebylo samozřejmostí. 100 Thieves museli zabrat.

Comeback odstartoval triumf nad Golden Guardians. Ve formě hrajícímu mančaftu nestačili ani Dignitas, TSM, Evil Geniuses a Immortals. V tiebreakerech si 100 Thieves poradili s EG a CLG. Finiš z říše snů posunul tým až na třetí místo.

Doublelift svými výkony přesvědčil nejednoho pochybovače o své neustálé kvalitě. Během základní části jarního splitu LCS byl hned šestkrát vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. O prvenství v pořadí MVP se dělí s Kacperem „Inspired“ Słomou.

Na vrcholu je také ve statistice killů. V 20 zápasech poslal k zemi hned 104 nepřátel. O tři zabití tak předskočil korejskou hvězdu v barvách FlyQuest Lee „Prince“ Chae-hwan. Ten však nastoupil jen k 19 špílům.

Doublelift a spol. se nyní mohou připravovat na první kolo play-off. Vyřazovací část LCS načnou zápasem proti FlyQuest, v případě výhry se posunou do finále winner's bracketu. Ani prohra ale jejich cestu neukončí. Neúspěch by 100T poslal do loser's bracketu.

Top 5 zabijáků LCS
HráčPoziceTýmKilly
 Spojené státy americké DoubleliftADC100 Thieves104
 Jižní Korea PrinceADCFlyQuest101
 Austrálie FBIADCEvil Geniuses94
 Jižní Korea BerserkerADCCloud987
 Spojené státy americké StixxayADCGG79
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).