Přejít k hlavnímu obsahu

Příběhy kvalifikace: SINNERS double, vyhoření eSuby a 43 killů blogg1se

20. 3. 2023 | 10:25 Counter-Strike 2 MČR
Finální část kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha přinesla radost i smutek. Uspět mohla polovina týmů, všem ostatním zbyly oči pro pláč. Pojďme si shrnout, co se o víkendu všechno stalo.
beastik a blogg1s
beastik a blogg1s
Zdroj: SINNERS / Sampi.Tipsport

KWERTZZ a jeho premiéra

Úvodní den patřil SINNERS a debutantovi v dresu mistrů ČR. Simon „KWERTZZ“ Horák nasázel GLORE 33 killů za 24 kill a urval celou show pro sebe. Na postup se hříšníci nadřeli o poznání více, ale povinnost proti Sampi.Tipsport byla poměrně hladce splněna na třetí mapě. Oba týmy se mohou potkat i ve skupinách.

Uvidíme letos ještě eSubu?

Opačný příběh v pátek napsala eSuba. Po rozstřelu bez výhry se mladíkům s modrou krví nepodařilo urvat výhru ani v uzavřené kvalifikaci. Jako tým na hranici této úrovně se teoreticky může stát, že oblíbené jméno se letos v sezóně už neukáže. Věříme ale, že jsme o Jiřím „KOZLIK“ Kozlovi a spol. neslyšeli naposled.

Nezastavitelní eEriness

Návrat tradiční organizace vyšel na jedničku. EEriness se dohodli na spolupráci se sestavou, která spojuje známá domácí jména a hvězdy ze zahraničí. Jedna už bohužel stihla odpadnout, na jednoznačný postup to však stačilo i s Radimem „KADIM“ Vojkůvkou. Tři mapy a jen 13 prohraných kol, to je úžasná bilance.

BRUTE vystrkují drápky

Vloni jsme o jednom ze svého času nejlepších domácích celků v podstatě neslyšeli. BRUTE ale sází na mládí a jsou zpátky. V sobotu porazili GLORE, a i když v neděli nestačili na Sampi, dali o sobě vědět a ukázali, že se chtějí rvát o místo na výsluní. V průběhu sezóny by mohli určitě bojovat o postup na Tipsport MČR CS:GO.

SINNERS = Double Trouble

Měli jste málo SINNERS? Tak to si skupinovou fázi užijete dvojnásob. K postupu totiž v neděli dokráčela také mladá sestava SINNERS AC. Z akademie trojnásobných českých mistrů se sice nikdo zřejmě neusadí v A-týmu, kvalitu ale má pořád bezprostřední. Jinak by nevybojovala úspěch, který ještě žádná nedokázala.

43 killů jako třešnička na dortu

Lepší zakončení víkendu si nikdo nemohl přát lepší, teda kromě hráčů a fanoušků BRUTE. Dominik „blogg1s“ Janita byl hladový a ze soupeře si připravil čtyřchodové menu. Po mapě Nuke létat jako splašený a nejen, že pokořil majestátnou hranici 40 killů, ale zastavil se až na neuvěřitelném skóre 43:8. Klobouk dolů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.