Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude reprezentovat český nároďák? Kvalifikace vyvrcholí na streamu

20. 3. 2023 | 11:31 Turnaj
O účast na patnáctém ročníku IESF World Championship se poperou i čeští reprezentanti. Národní kvalifikace na regionální mistrovství Evropy vrcholí, už dnes poznáme českého vítěze.
IESF WEC23 kvalifikace eFootball 2023
IESF WEC23 kvalifikace eFootball 2023
Zdroj: PLAYzone

Česká esportová asociace vyšle na mistrovství Evropy reprezentace ve třech titulech. CS:GO je pod taktovkou Štěpána Macha, zatímco ve hrách Dota 2 a eFootball probíhají veřejné kvalifikace. Po dvou otevřených turnajích známe čtyři nejlepší české hráče, ale vrcholný reprezentační turnaj starého kontinentu může postoupit jen jeden. Finální boje o český národní dres proběhnou v pondělí 20. 3. od 18:00.

IESF WEC23 kvalifikace eFootball 2023
IESF WEC23 kvalifikace eFootball 2023
Zdroj: PLAYzone

Z první otevřené kvalifikace si vybojoval postup Dalibor „KillDalos“ Zlomek, druhý finalista marekkkkk bohužel musel odříct účast na finále kvůli práci. V semifinále na něj nestačil Jiří „brynycho“ Breycha, jenž si ale spravil chuť ve druhém turnaji a postoupil spolu s Davidem „CR_aZy_MaX“ Kejmarem. Semifinalisté se poté v rozstřelu utkali o čtvrtou místenku na finále, kterou pro sebe urval Svatopluk „Syky10“ Sýkora.

Syky a KillDalos patří mezi nejzkušenější domácí hráče, protože už v roce 2020 utvořili první reprezentační duo v eFootballu. CR_aZy_MaX ale také není žádnou neznámou, přece jenom reprezentoval český národní tým na EURU už vloni a svoji účast by letos chtěl určitě zopakovat. Brynycha si pro změnu mohou pamatovat i fanoušci série FIFA, kde dlouhé roky patřil mezi širší špičku. Nyní však usiluje o úspěch na jiném poli.

Celé kvarteto se v pondělí večer popere v BO3 Double Elimination pavouku, kde první prohra neznamená konečnou. Kdo ale nezaváhá, ten do velkého finále postoupí s výhodou jednoho zápasu v nejdůležitější BO5 sérii. Vybrané zápasy v boji o národní dres můžete sledovat živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

Harmonogram národní kvalifikace ve eFootball 2023
DatumTurnaj
Pondělí  13. března od 18:001. otevřená kvalifikace
Pátek 17. března od 18:002. otevřená kvalifikace
Pondělí 20. března od 18:00Národní finále
IESF WEC23 kvalifikace eFootball 2023
IESF WEC23 kvalifikace eFootball 2023
Foto: PLAYzone
Štítky: IESF, eFootball
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.