Přejít k hlavnímu obsahu

Snipeři českých týmů jsou v TOP 5 světové historie! Kdo je na čele tabulky?

21. 3. 2023 | 15:30 Counter-Strike 2 Žebříček
Nikdo nemůže pochybovat o tom, že AWP je nejsilnější zbraní ve hře. Dokázali byste však odhadnout, kdo s odstřelovací puškou nastřílel v oficiálních zápasech nejvíce killů? Ladislav „GuardiaN“ Kovács patří mezi nejlepší snipery historie, ale kvůli slabším posledním roků a současné neaktivitě již vypadl z TOP 5. I přesto má v ní naše současná scéna hned dva zástupce.
oskar a snatchie
oskar a snatchie
Zdroj: SINNERS / HLTV.org

Vedle Ladislava „GuardiaN“ Kovácse patří mezi nejlegendárnější odstřelovače historie také Kenny „kennyS“ Schrub. Právě on se letos stal prvním, kdo pokořil hranici 20000 AWP killů v kariéře. Na čele žebříčku je i přes období bez angažmá již dlouhé roky, loni jej jen na chvíli přeskočil Florian „syrsoN“ Rische.

Na třetí příčce se nachází polský sniper Michał „snatchie“ Rudzki, jenž nejvíce killů nasázel v barvách AGO, ale dnes reprezentuje pražskou organizaci Entropiq. Pokud se s týmem bude ukazovat v mezinárodních turnajích, může zabojovat o samotné čelo. Nejvíce jej aktuálně stíhá Bogdan „xsepower“ Chernikov z forZe, který současně vévodí historické tabulky v průměrném počtu AWP killů a jedno kolo (0.49).

Elitní pětici uzavírá česká legenda Tomáš „oskar“ Šťastný, jenž bude mít letos spoustu možností se přiblížit hranici 20000 killů s „velkou zelenou puškou“. Na pátou pozici se dostal právě na úkor GuardiaNa. Navyšovat své již tak vysoké číslo bude moci i proti snatchiemu ve skupině Tipsport CS:GO Praha.

Pro porovnání, za loňský rok dokázali dva nejaktivnější snipeři světa nastřílet přes 3000 killů. David „forsyy“ Bílý je s 3215 zářezy druhý. Jde jen o další důkaz, že čeští a slovenští odstřelovači byli vždy vidět.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.